Hallands Nyheter

”Vi föll på inställnin­gen”

INNEBANDY: SSL Ny jämn tillställn­ing men också ny förlust. Fortsatt nolla i poängkolum­nen för Warbergs IC. – I dag föll vi på energin och inställnin­gen. vi var bättre senast, säger Wic-tränaren Patric Löfborg.

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Efter en fin insats i premiären mot IKSU åkte Warbergs IC till Skåne för att möta en av fjolårets överraskni­ngar Malmö FBC. Matchens karaktär liknade premiärmat­chen. Den var svängig med mycket mål och jämn. Till skillnad från senast tog Warberg ledningen men Patric Löfborg var inte nöjd.

– Vi startar ganska trögt och är inte riktigt där. Vi är inte alls lika aggressiva som mot IKSU och det visar sig inte minst på målen vi släpper in i första, säger Löfborg.

MÅLEN JA. DE var tre stycken i första perioden och var alla returer där WIC var för veka framför mål.

Även mot IKSU senast var du inne på att ni startade trögt. Vad beror det på?

– Svårt att veta. Vi har pratat mycket om det i veckan ändå lyckas vi inte tillräckli­gt bra. Kanske måste vi spela på nått annat sätt i inledninge­n för vi har inte råd att starta så dåligt, menar Wic-tränaren.

Två mål från Andrea Envall i första perioden. Hur bra är hon i år?

– Absolut en nivå bättre. Hon har höjt sig defensivt och är en av de som ska prestera i år.

Andra perioden blev som en genomåknin­g från en svart skidbacke till en annan. Lugn med avsaknad av både mål och heta chanser för WIC. Däremot lyckades Malmö göra mål.

– Bättre försvar men alldeles för tafatt framåt, berättade Löfborg.

MEN I TREDJE var fyrverkeri­et igång igen. WIC gick ner på två femmor, fick upp tempot och lyckades reducera till både 4-3 och 5-4. Kapten Halldén med det första och Jenny Dahl med det andra.

– I de lägena är vi verkligen med och vid 4-3 har Andrea Envall ett skott som sånär går in. Den perioden växlade vi upp, det är det positiva jag tar med mig från den här matchen.

Men detta var inte WIC:S match. En felpass rätt genom försvaret når Malmös landslagss­tjärna som egentligen bara kan raka in sitt första mål för matchen. Någon minut senare gör hon även sitt andra och ridån slås ner för Warberg.

Redan på söndag spelas den tredje omgången av SSL. Warberg tar emot nykomlinge­n Telge, som även de står på noll poäng.

– Det är en match vi måste prestera i för det är ett lag som vi ska ha bakom oss. Det är dags att ta poäng, avslutar Löfborg.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? FÖRLUST. Therese Arneson och hennes lagkamrate­r hittade inte samma nivå som sist mot IKSU
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV FÖRLUST. Therese Arneson och hennes lagkamrate­r hittade inte samma nivå som sist mot IKSU

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden