Hallands Nyheter

”Det blir hatmatcher, alla vill slå Warberg”

INNEBANDY: ALLSVENSKA­N Efter Warbergs bittra uttåg ur SSL i våras lade Daniel Gunnarsson klubban på hyllan och ville satsa på en civil karriär som målare. Men det dröjde inte länge förrän han var tillbaka! – En kort sejour slutade jag, men sedan kunde ja

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Den egna Wic-produkten Daniel Gunnarsson kommer till Sparbanken Wictory Center från en dag som målarlärli­ng på CM Eriksson.

– Just nu målar vi kontor i staden och villor. Det är fullt ös. Jag ville prova något nytt och målaryrket passar bra eftersom jag vill jobba med händerna, säger Daniel Gunnarsson.

En ny säsong står för dörren, men det är ju oundviklig­t att nämna hur den förra slutade. Warberg förlorade med 3–4 mot Linköpings IBK i sista omgången och åkte med buller och bång ur högsta serien – för första gången någonsin.

– Jag har aldrig varit med om en sådan besvikelse inom sport tidigare. Samtidigt måste man blicka framåt och nu är det nya möjlighete­r, menar Daniel Gunnarsson. Hur lång tid tog det att komma över en sådan grej?

– För min del satt det kvar länge i och med att jag hade bestämt mig för att sluta. Det var tråkigt, och det var väl lite därför jag kom tillbaka också, för jag ville inte avsluta min karriär på det sättet

Gunnarsson kände att suget blev för stort efter innebandyn.

– Man blev rastlös av att inte göra något. Sen ville jag ge det en säsong till med allsvenskt spel för att vara med och försöka ta upp laget igen.

DET VAR TRION Kimmo Eskelinen, Kent Göransson och Stefan ”Bagarn” Smedberg som kontaktade Daniel Gunnarsson och försökte få med honom på återtåget. Nu har han ett 1+1-kontrakt med Warberg, som gått igenom en försäsong och har allsvensk premiär på lördag mot Malmö.

– Vi har ju mött en del Superligam­otstånd på försäsonge­n, så än så länge har man inte märkt någon skillnad. Det märker man när serien börjar, men det kommer säkert att bli högt tempo och tuffa matcher. Alla vill ju slå Warberg, det kommer att bli hatmatcher mot

oss som kommer uppifrån.

Hur viktigt är det att studsa tillbaka igen?

– Vi bor i en innebandys­tad och Warberg ska spela i högsta ligan. Nu har vi ett damlag som gjort det fantastisk­t bra, och det är de som spelar i SSL. Det hade varit häftigt att ha både herr- och dam där.

Rikard Eriksson gjorde tillsamman­s 99 poäng i fjol. Nu har de lämnat för Alligator Malans respektive Mullsjö och andra får kliva fram i stället. Daniel Gunnarsson tycker det ser intressant ut.

– Alla nya spelare har klivit fram på olika sätt. Andreas Jonsson är en fantastisk passningss­pelare och Filip Kalentun har fysiken. Det känns alla har potential.

Hur har det varit att få ihop gruppen?

– Det har funkat bra, bättre än tidigare år faktiskt. Det känns som alla är med, alla vill lite samma sak: upp till SSL igen.

Gunnarsson är numera assisteran­de lagkapten bakom Robin Westergren och tar rollen seriöst.

– Lite mer ansvar hamnar på min axlar. Det blir väl lite vägledande, och tips och tankar utifrån mina erfarenhet­er, att kunna hjälpa in de andra, både i gruppen och spelet. Har ni ändrat mycket i spelet?

– Inte så mycket taktiskt. Det är lite småjusteri­ngar. Det är väl mer att Kent (Göransson) skapar vanan att vinna. Det är den stora skillnaden känner jag. Sedan är det lite hetare på träningarn­a och bättre tempo. Trots att laget är nytt och vi har många unga spelare.

Vilka lag blir era största konkurrent­er?

– Karlstad och Kalmarsund. Jag har inte så jättebra koll på allsvenska­n sedan tidigare, men det känns ju inspireran­de att möta lite nytt motstånd.

 ??  ?? VILL AVSLUTA SNYGGT. Daniel Gunnarsson var med om Warbergs tunga fall från Superligan, men nu hoppas han kunna vara med och spela upp laget direkt.
VILL AVSLUTA SNYGGT. Daniel Gunnarsson var med om Warbergs tunga fall från Superligan, men nu hoppas han kunna vara med och spela upp laget direkt.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ??
Bild: MATTIAS NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden