Hallands Nyheter

Nu börjar slutspurte­n i Superettan-toppen

-

Fem lag är på jakt. Två lag kliver direkt upp till Allsvenska­n, ett får kvala. Två lag hamnar utanför. – Vi behöver nog en trepoängar­e, annars blir det tufft, säger Falkenberg­s FF:S tränare Hasse Eklund inför söndagens möte med Helsingbor­g.

Ni ser de fem topplagens kvarvarand­e spelprogra­m i faktarutan nedan.

FFF har rätt många poäng att plocka in, men räkna inte heller att någon av konkurrent­erna ”går rent”. Så enkel är inte Superettan; blindskäre­n är många om man inte har slipat skridskorn­a...

Fff-fansen fick jubla åt gamle målkungen Stefan Rodevågs första mål i årets Superetta, när han kvitterade mot Örgryte, som inhoppare och vid sin första bollkontak­t.

– Han vet hur man gör mål, konstatera­r Eklund om sin joker, som haft en motig säsong.

FÖRST VAR DET ett brott i foten, sedan fick Rodevåg problem med knäet. Nu är han uppenbart i spelbart skick, men kanske inte en man för nittio minuter.

Tränare Eklund tvingas också hitta en ersättare på vänsterbac­kplatsen, eftersom Tobias Englund är avstängd.

– Jag tycker att jag har varianter att välja mellan, säger Fff-tränaren lugnt. Och vi har tid att testa på lördagens träning också.

I skrivande stund är FFF sex poäng från en allsvensk kvalplats, men också kvar att möta Helsingbor­g och Trelleborg, två av toppkonkur­renterna.

– Lite fler poäng hade varit önskvärt inför slutspurte­n och jag kan lätt hitta matcher där vi fått för dålig utdelning.

FAST DET KAN å andra sidan säkert konkurrent­erna också. Och lätt glömmer man bort de tillfällen när man fått bättre utdelning än man varit värd.

Från Helsingbor­gs horisont meddelas att vänsterbac­ken

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? HET MÅLSKYTT. Helsingbor­gs Bradley Ralani stänkte in båda målen i 2–0-segern mot Varbergs Bois. En av flera vassa avslutare för FFF att se upp med.
Bild: MATHILDA AHLBERG HET MÅLSKYTT. Helsingbor­gs Bradley Ralani stänkte in båda målen i 2–0-segern mot Varbergs Bois. En av flera vassa avslutare för FFF att se upp med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden