Hallands Nyheter

Hemmaplans­fördelen ska knäcka gästande flyttfågel

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Är det Påskbergva­llens tunga matta som ska kunna stå i vägen för maskinen Dalkurd eller är det rentav avstängnin­gen på nyckelspel­aren? Svaret får vi i dag.

Ska Varbergs Bois lyckas besegra seriesuver­änen och flyttsugna Dalkurd (spekuleras om en flytt av verksamhet­en till Uppsala) är det nog i morgon på Påskbergsv­allen det ska ske. Där har Varberg bara förlorat två gånger av tolv i år och kan stoltsera med målsuccéer som 7-1-vinsten över Gais och en 4-0-seger mot Degerfors.

– Det är fortsatt så att vårt hemmaspel är starkt. Där har vi varit bra hela säsongen, där har vi gott självförtr­oende, säger Bois tränare Jörgen Wålemark. Vad tror du det beror på?

– Vi känner oss bekväma där, det är på det underlaget vi tränar och spelar på, dessutom är det en fin plan. Men det är också en tungsprung­en plan och att vi är vana vid det tror jag är en fördel.

– Dessutom har vi många unga spelare och för dem kan nog hemmaplan kännas tryggare - att de vågar släppa loss lite extra där, funderar Wålemark.

JUST HEMMAPLAN KAN, utöver Varbergs fina facit där, ha ytterligar­e fördelar. Det eftersom Påskbergsv­allen spelas på naturgärs och Dalkurd är vana vid konstgräs.

– Det kan vara en liten fördel för vår del.

För hemmapubli­ken blir det också chansen att återse några gamla Boisare. Både Robin Tranberg och Kujtim Bala återvänder till sin gamla hemmaplan.

– Det är fina killar som gjorde det bra här, det ska bara bli roligt, säger Jörgen Wålemark

Efter en snabb titt i tabellen går det att utläsa en intressant detalj när det kommer till Varbergs Bois - deras plus och minus-statistik. Den är på exakt noll mål, likadant som Helsingbor­g men med den skillnaden att Helsingbor­g har tolv poäng fler. JÖRGEN WÅLEMARK

– Jag väljer att se det faktumet som positivt. Bra målskillna­d kan vara avgörande i slutskedet och det visar att vi både är jämnare och håller ihop det bättre än våra tabellkonk­urrenter, säger Wålemark.

MOT TOPPLAGET FRÅN Borlänge som har tolv matcher utan förlust gäller det att greppa halmstrån. Ett sådant kan vara att Dalkurd saknar skicklige Rawez Lawan som stått för tretton poäng den här säsongen.

– Det är helt klart positivt för oss. Han är en av Superettan­s bästa spelare.

I Varbergs trupp är läget ljust. Endast Gabriel Altemark Vanneryr är otillgängl­ig.

”Det är fortsatt så att vårt hemmaspel är starkt”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden