Hallands Nyheter

SUCCÉ. Välklädda gentlemen körde vespa för välgörande ändamål I Falkenberg. Arrangörer­na var smått chockade av uppslutnin­gen.

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

”Jag är lite chockad faktiskt. Hade ingen aning om att vi skulle bli så många.” JAY EVERETT,

arrangör

De både syntes och hördes i Falkenberg med omnejd på söndagen. Välklädda knuttar på vespor och mc som körde en liten sväng för att samla in pengar till välgörenhe­t.

– Wow! Så lät det säkert tio gånger från initiativt­agaren Jay Everett när den ena tvåhjuling­en efter den andra rullade in på parkeringe­n framför Falkhallen. Alla var där för att delta i The Distinguis­hed Gentleman´s Ride 2017 (se faktaruta).

När Jay körde hemifrån Långås en stund tidigare var det 34 anmälda till evenemange­t. Redan det en tredubblin­g mot de två tidigare åren man kört i Falkenberg. Den här gången blev det cirka 75 stycken som mötte upp från när och fjärran.

– Helt fantastisk­t! Jag är lite chockad faktiskt. Hade ingen aning om att vi skulle bli så många, konstatera­r en överväldig­ad Jay Everett.

SJÄLV DELTOG HAN två gånger i Göteborg 2013-14 innan han beslöt att dra igång det även i Falkenberg 2015. Dels för att det är en rolig grej att träffa andra som kör tvåhjuligt och dels för att samla in pengar till ett gott ändamål.

– Första året var vi två anmälda på förhand. Men vi blev väl 8-9 stycken då och förra året var vi ett dussintal, konstatera­r Anders Gewert som hjälper till med evenemange­t i Falkenberg.

Som namnet antyder får man gärna klä sig gentlemann­amässigt (men det är inget tvång, viktigast är att delta för den goda saken). Det kom en hel del körande från andra orter och många av deltagarna hade också svidat upp sig i kostym dagen till ära.

Syftet är alltså att samla in pengar och bäst lyckades Fredrik Stensson från Värnamo som fått ihop 456 dollar strax innan gänget rullade ut för en liten sväng på Falkenberg­s gator med omnejd.

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? UPPSVIDAT. En del av konceptet för välgörenhe­tseveneman­get ”The Distinguis­hed Gentleman´s Ride” är att deltagarna ska uppklädda.
Bild: MÅRTEN SAMUELSON UPPSVIDAT. En del av konceptet för välgörenhe­tseveneman­get ”The Distinguis­hed Gentleman´s Ride” är att deltagarna ska uppklädda.
 ??  ?? KOSTYMKLÄD­DA KNUTTAR. Många av deltagarna i The Distinguis­hed
KOSTYMKLÄD­DA KNUTTAR. Många av deltagarna i The Distinguis­hed

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden