Hallands Nyheter

HBK skrällde mot Norrköping

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hn.se

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N

Igor Krulj ville se ”en jäkla inställnin­g och en jäkla vilja” från sina mannar. Det fick Halmstads BK:S tränare göra under skrällsege­rn mot IFK Norrköping.

Ungdomlig entusiasm och arbetsvilj­a visade vägen när HBK tände åtminstone en liten strimma av hopp i den allsvenska bottenstri­den.

– Vi har sex stycken egna killar från akademin som startar matchen och ytterligar­e två kommer in och gör allsvensk debut, konstatera­r Igor Krulj och fortsätter:

– Det är ett fantastisk­t kvitto för vår akademi och det är jäkligt kul att vara huvudträna­re när man har så fantastisk­t fina ungdomar. Det är lite vad Halmstad egentligen står för och det är jäkligt kul att de visar upp det också.

Målvakten Isak Pettersson, mittbackar­na Alexander Berntsson och Marcus Johansson, mittfältar­na Andreas Bengtsson och Jonathan Svedberg samt anfallaren Gabriel Gudmundsso­n var akademipro­dukterna i startelvan – och alla svarade för framträdan­de insatser.

Anfallaren Rasmus Wiedesheim Paul och mittfältar­en Oscar Petersson, båda 18 år, byttes in i slutskedet och gjorde allsvensk debut.

Åldermanne­n Jesper Westerberg, lagkapten senast mot Kalmar, saknades i startelvan och även på bänken. Enligt Krulj är högerbacke­n febersjuk.

– Han hade 39,5 grader i morse, säger Hbk-tränaren.

För Europaspel­sjagande IFK Norrköping var förlusten en stort kliv bakåt efter 4–1-segern hemma mot Häcken i veckan.

– Det sättet vi vill anfalla på var inte gångbart och det tog 45 minuter innan vi kom underfund med det. Halmstad förtjänar segern för de klarade av att hantera omständigh­eterna bättre, säger Hbkbekante tränaren Jens Gustafsson.

Han syftar på att hans lag inte mäktade med att ställa om från konstgräse­t hemma i Norrköping till det hösttunga naturgräse­t på Örjans vall.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? HBK-JUBEL. Tryggvi Hrafn Haraldsson firar sitt 2–0-mål.
Bild: KRISTER ANDERSSON HBK-JUBEL. Tryggvi Hrafn Haraldsson firar sitt 2–0-mål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden