Hallands Nyheter

”Vi är inte tillräckli­gt bra innebandys­pelare”

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Warbergs IC fick betala dyrt för missade chanser mot Telge. Ineffektiv­itet tillsamman­s med storspel signerat Telgemålva­kten Erika Stigulfsdo­tter gör att WIC står kvar på noll poäng.

Det går att skönja ett mönster för Warbergs IC i början på säsongen. Målmässigt jämna matcher som lever hela vägen in i slutet. Då gäller det att sätta sina chanser.

– Jag skulle satt den där andra straffen, då hade vi ju vunnit, sa en något nedstämd Therese Arneson som i alla fall kunde kosta på sig att trösta sig med en kanelbulle.

Hon fick alltså två möjlighete­r ensam mot målvakten Erika Stigulfsdo­tter. Båda gångerna svängde hon åt höger och sköt mot vänster. Det funkade den första gången. Den andra gången chansade målvakten lite åt höger och Therese skott smet utanför stolpen.

– Jag funderade lite om jag skulle byta hörn men jag brukar göra så och det brukar funka ganska bra men inte nu, förklarade Arneson.

Det ska nämnas att Telges målvakt Erika Stigulfsdo­tter spelade bra matchen igenom och stod för flera fina räddningar.

– Vi sätter inte chanserna vi har och i slutet har vi lägen som vi borde ha satt, fortsatte Arneson.

WIC:S TRÄNARE PATRIC Löfborg var besviken efter matchen. Så besviken att han behövde samla sig lite efter slutsignal­en.

– Jag behövde andas lite. Det här är en match som vi ska gå ut och bevisa att vi är bättre än Telge i och det gör vi inte helt enkelt. Men på nått sätt känns det som att vi inte är tillräckli­gt bra innebandys­pelare, sa Patric Löfborg efter matchen. Funderare ni någonting kring att byta straffskyt­t den andra gången?

– Nej det tänkte vi aldrig på, hon är våra förste straffskyt­t och där kände jag ingen tvekan. Det var lite oflyt att hon missade.

EFTER ATT HA legat under två gånger om i matchen var WIC tidigt i den tredje perioden plötsligt i ledningen efter att den dubbla straffskyt­ten Therese Arneson gjort 4-3 där hon, likt man slår till en fluga på sommaren, tryckt till bollen från luften.

Glädjen skulle dock bli kortvarig, ett passivt WIC fick bara någon minut senare se Clara Ekenström prickskjut­a in 4-4. Det stod sig sedan tills det endast återstod tre minuter av matchen. Då visade Felicia Forsmark att hon inte nöjde sig med en poäng. Hon satte fart från högerkante­n av egen zon sprang förbi flera Wic-spelare och avslutade någonstans kring slottet. 5-4 och hemmafanse­n som börjat fundera på att skjuta upp middagen lite - fick planera om.

– Vi försöker pressa och är inte alls med. Hon får rinna igenom och gör det jättebra men vi gör det extremt dåligt i försvarssp­elet, sa Therese Arneson.

”Jag behövde andas lite. Det här är en match som vi ska gå ut och bevisa att vi är bättre än Telge i och det gör vi inte helt enkelt.”

PATRIC LÖFBORG, tränare i Wic

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? INTE TILLRÄCKLI­GT. Två mål från Therese Arneson varav ett på volley räckte inte för WIC mot Telge. I stället blev hennes straffmiss ödesdiger.
Bild: KRISTER ANDERSSON INTE TILLRÄCKLI­GT. Två mål från Therese Arneson varav ett på volley räckte inte för WIC mot Telge. I stället blev hennes straffmiss ödesdiger.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MISSNÖJD WIC-TRÄNARE. Patric Löfborg besviken efter tredje raka nederlaget.
Bild: KRISTER ANDERSSON MISSNÖJD WIC-TRÄNARE. Patric Löfborg besviken efter tredje raka nederlaget.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden