Hallands Nyheter

Återtåget började med en skön seger

- MARTIN ÖRTEGREN

Warbergs IC höll för favorittry­cket i den allsvenska premiären mot Malmö FBC. – Vi börjar lite trevande, men sen blir vi mer rejäla i närkampern­a och till sist så orkar de inte med alla perioder, sa målvakten Tobias Jernsand efter segern.

WARBERG MALMÖ

(1–0, 3–2, 2–1)

6 3

Ja, keepern var helt rätt ute i analysen av Wics:s inledande 20 minuter. Många onödiga bolltapp och mycket ”hawaii” som genererade farliga kontringar och öppna lägen för skåningarn­a.

Hemmalaget hade dock 1–0 efter första perioden efter mål av Daniel Gunnarsson. Hade det inte varit för att Jernsand stod i vägen gång på gång, skulle hemmalaget varit i underläge.

– Laget gör mig bra. De håller dem utanför boxen och det är vad jag vill och det underlätta­r för mig, sa en ödmjuk Jernsand.

HAN FORTSATTE SITT fina spel matchen igenom med ett gäng svettiga reflexrädd­ningar.

– Jag älskar att spela inför den här publiken i Varberg och visa vad man går för. Vi står upp för varandra och har en jävligt bra energi genom hela matchen, även fast det går vår väg i alla lägen.

I period två började Wic ta över spelet och då kom också målen.

Det var en av ”rävarna” som klev fram. Mattias Kongstad levererade ett hat-trick. Hans tredje mål kom i inledninge­n av den sista perioden och innebar 5-2. Där emellan noterades även Robin Blåberg i målprotoko­llet.

MEN SOM EN blixt från klar himmel kom en reducering och gav gästerna lite hopp, som släcktes med knappt fyra minuter kvar. Målet som blev spiken i kistan assisterad­e tremålssky­tten galant till Johan Dahlqvist.

– Det är nästan roligare att servera öppet mål än att själv göra mål, sa Kongstad.

Att han är en av dem som förväntas dra ett tyngre lass tar han med ro.

– Det är något man sett fram emot sen man var yngre, att få vara en viktig spelare i ett lag. Klart man tycker det är skitskoj, men det känns inte som någon press.

Centern var nöjd med att ha bockat av den inledande matchen.

– Det är alltid lite nervigt i en premiär. Vi tar med oss en vinst och två hyfsade perioder. Det är lite hafsigt spel och vi serverar dem lägen, men man får göra misstag när man har Tobbe i kassen, han var fantastisk, sa Kongstad.

syntes belåtna

ÄVEN FRÅN SIDLINJEN miner.

– Vi är lite ineffektiv­a, men vinner rättvist och mycket på grund av vårt beteende över hela planen, en fightingsp­irit som vi har saknat innan. Vi har ett ungt lag, det tar tid att anpassa sig och vissa har aldrig spelat i denna serie, sa tränaren Kent Göransson.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? LEVERERADE ETT HAT-TRICK. Mattias Kongstad stod för tre av målen mot Malmö.
Bild: MATHIAS BERGELD LEVERERADE ETT HAT-TRICK. Mattias Kongstad stod för tre av målen mot Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden