Hallands Nyheter

Böljan åkte dit på fasta situatione­r

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Fyra fasta situatione­r sänkte Böljan i bortamötet mot AIK, som kämpar för kvalplats upp till Allsvenska­n.

AIK BÖLJAN

(1–0)

Böljans ssisterand­e tränare Tobias Barin om att alla insläppta mål sker på fasta situatione­r:

– Vi har vart starka på fasta defensiva situatione­r tidigare under säsongen, men jag vet inte vad som hände idag. AIK var det bättre laget idag. Man kan ju tycka att det är slump att alla mål sker på fasta, men de har väl tränat på det helt enkelt, sa Tobias Barin.

”AIK gjorde sitt andra på hörna strax efter halvtidsvi­lan, då tappar vi energin totalt och gör en av de sämsta halvlekarn­a vi gjort under hela hösten.”

TOBIAS BARIN, assisteran­de tränare i Böljan

DET FÖRSTA MÅLET kom på straff efter 28 minuter. Trots baklängesm­ålet tyckte Tobias Barin att Böljan höll ihop det bra i första.

– Vi fick en straff emot oss, det var lite oflyt. Vi hade bland annat en frispark i ribban och en indirekt frispark där de räddar på mållinjen.

1–0 i halvtid, och trots underläge var Böljan med i matchen. Men andra halvlek hann inte gå många minuter innan luften gick ur laget.

– AIK gjorde sitt andra på hörna strax efter halvtidsvi­lan, då tappar vi energin totalt och gör en av de sämsta halvlekarn­a vi gjort under hela hösten.

TVÅ FRISPARKAR RESULTERAD­E sedan i 3–0 och 4–0 för AIK, och förlusten var ett faktum för Böljan.

– Vi hade några halvchanse­r på slutet, men är aldrig nära ett reducering­smål. Det är sex omgångar kvar, så det är bara att knyta näven och glömma det som hände idag, sa Tobias Barin.

EFTER DAGENS DRABBNING ligger Böljan alltjämt kvar strax över nedflyttni­ngsplats. AIK hänger kvar på tredjeplat­s med tre poäng upp till kvalplatse­n till Allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden