Hallands Nyheter

Löpmeterna har lönat sig för WIBF

- VIKTOR ANDERSSON

Nykomlinga­rna Warberg IBF visade att de hade skött försäsonge­n väl genom att klappa in hela fem mål mot Sävsjö i den tredje perioden.

SÄVSJÖ WARBERGS IBF

(0-2)((1-1)(0-5)

1 8

– Det är alltid nervöst med en premiär, speciellt som nykomlinga­r. Jag får lov att säga att jag är nöjd, sa Warberg IBF:S tränare Jonathan Håkansson, efter 8-1 i första matchen mot Sävsjö.

Wibf-tränaren beskriver en match där Warberg lyckades styra Sävsjöspel­arna till svåra avslut och där de själva lyckades skapa bättre och tydligare målchanser.

– Det var stabilt bakåt och Eric Ceder i målet gör en bra match, fortsatte Håkansson.

I två perioder lyckades dock Sävsjö hålla jämna steg med WIBC.

– I slutet av den andra perioden gör vi 3-1 i powerplay, det målet var viktigt att få med sig, berättade han.

Ett ivrigt Sävsjö försökte sedan komma ifatt Warberg målmässigt. Med desperatio­nen svängde tvärskarpt åt fel håll för Sävsjö. När WIBF fick ytor de inte tidigare haft utnyttjade de det maximalt. Inte mindre än fem mål kom till i den tredje perioden. Alla från Warbergspe­lares klubbor.

– I tredje blir de desperata och det blir behagligt för oss. Vi har bollskickl­iga spelare och när de dessutom inte orkar komma upp i press kan vi vinna komfortabe­lt. Det visar att vi skött försäsonge­n bättre än dem.

Håkansson ville framförall­t framhäva laginsatse­n och tre väl fungerande femmor men Pontus Reinholdss­on och Casper Olofssons tre poäng vardera kan föras till protokolle­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden