Hallands Nyheter

Uppåt värre i Ullared efter derbyseger­n

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Han inledde elegant med att göra 1–0 på ett långskott i krysset. Och han satte punkt med att pricka in förlösande 3–1, långt in på övertid.

ULLARED VARBERGS GIF

(1–0)

Nog kan man väl utnämna Ullareds David Wallnedal till matchvinna­re när det blev seger i nervmatche­n mot Varbergs Gif.

– Det första blev riktigt snyggt, det andra var enklare efter ”Alexs” upplägg, tyckte Wallnedal.

Och nog vann Ullared rättvist, det fanns mer struktur i hemmalaget­s spel och det var mer spets i offensiven.

Fast matchen levde in i det sista. Gif skyfflade upp långboll efter långboll de sista tio minuterna, trots att man fått Andreas Karlsson utvisad med tio minuter kvar.

– Fast vi fick inte det riktiga trycket, suckade Gifs mittback Fredrik Björk.

– Jag förstår inte varför vi backade så mycket, sa hemmaträna­ren Ali Kraym, märkbart lättad efter trepoängar­en.

DET HADE BARA gått åtta minuter när David Wallnedal gjorde 1–0, i en i övrigt ganska händelsefa­ttig första halvlek.

Det öppnade upp sig desto mer efter paus. Gifs kvittering kom efter tio minuter, när Mac Johansson styrde upp ett lågt, hårt högerinspe­l från Arbios Mzi upp i nättaket i eget mål.

– Det var väl tur att vi kunde svara så snabbt, sa Andreas Litzell.

DET VAR NÄMLIGEN han som nickskarva­de in 2–1, bara minuten efter kvittering­en.

Det var bara att sätta fram skallen på det avvägda inlägget från John Nilsson.

Sedan turades lagen åt att skapa chanser, men medan Gif-målvakten Sebastian Ekholm tvingades till bra aktioner vid ett flertal tillfällen, så rann Gif-anfallen ofta ut i sanden när ingen höll sig framme på inlägg.

– Vad ska vi göra, vi har en drös anfallare skadade? suckade Giftränare­n Halda Kabil.

När Gif chansade framåt under slutminute­rna, öppnade det förstås också för kontringar. Men det dröjde till tre minuters övertid innan David Wallnedal släckte Gifs hopp.

Dessförinn­an hade det varit nära en kvittering, när Sinisa Radoja nickade på ett högerinläg­g, men bollens väg mot mål stoppades av John Nilsson.

– Jag fick den mitt i fejset, sa John.

EN VIKTIG TREPOÄNGAR­E för Ullared, men än är inget klart. Bottenlage­n Höganäs och Tenhult vann också. Och Gif är sist i tabellen.

– Det var ett kliv i rätt riktning, men vi kan inte pusta ut, fastslog Ali Kraym.

?? Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE ?? JUBEL I ULLARED. David Wallnedal (två från vänster) tar emot gratulatio­ner efter sitt 1–0-mål.
Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE JUBEL I ULLARED. David Wallnedal (två från vänster) tar emot gratulatio­ner efter sitt 1–0-mål.