Hallands Nyheter

Tvååker tillbaka i serietopp efter bortaseger

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Det är tätt i tvåans toppskikt. Efter helgens omgång skiljer det nu bara en poäng mellan de fyra lagen i toppen, med Tvååker som nytt ledarlag.

DALSTORP TVÅÅKER

(0–1)

1 2

Med andra ord ett riktigt toppmöte när Dalstorp och Tvååker drabbade samman under lördagseft­ermiddagen.

Tvååker startade piggast och tog ledningen 30 minuter in i matchen efter en fin kombinatio­n där Rasmus Andersson spelade fram Albin Winbo som hittade bortre burgaveln.

– Vi ledde rättvist efter första halvlek. Vi gjorde det vi hade kommit överens om, både taktiskt och inställnin­gsmässigt, sa Tvååkers tränare Mattias Lindström efter matchen.

MEN DALSTORP ÄR inget gäng som viker ned sig. Efter halvtidsvi­lan kom de ut med ny energi och flyttade upp allt de hade.

– De forcerade och de gjorde det bra. De var bättre än oss i andra. DALSTORPS OFFENSIVA TAKTIK lämnade dock luckor bakåt. Vilket Jakob Adolfsson tog tillvara på när han hittade ett friläge, rundade målvakten och sedan enkelt rulllade in två-noll i den 90e minuten. Ett resultat som såg ut att hålla sig matchen ut. Men på stopptid fick Dalstorp in ett frisparksm­ål som fastställd­e slutresult­atet 1–2.

– Det var sista sparken, så det var onödigt. Det kan ju bli en målskillna­dshistoria som avgör den här serien till slut.

TROTS BAKLÄNGESM­ÅLET I slutminute­rna klättrar alltså Tvååker upp i serieledni­ng när tre omgångar återstår.

– Det kommer bli spännande hela vägen. Vi har derby mot Vinberg härnäst. Det är den matchen vi får fokusera på nu, och sedan ta en match i taget, sa Mattias Lindström.

”Det kommer bli spännande hela vägen. Vi har derby mot Vinberg härnäst. Det är den matchen vi får fokusera på nu.”

MATTIAS LINDSTRÖM, tränare i Tvååker

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden