Hallands Nyheter

Vinberg vände och vann efter paus

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Vinberg hade gett sig sjutton på att komma hem med tre poäng i lördagens mittenmöte mot Torslanda. Och det lyckades till slut.

TORSLANDA VINBERG

(1–0)

Men trots aggressiv start från Vinberg var det hemmalaget Torslanda som hittade nätet först.

– Det var lite snopet. Jag tycker vi dominerade matchen från start till mål, så jag vet inte vad som hände där riktigt, sa Vinbergs tränare Michael Svensson.

MEN VINBERG HÄNGDE inte läpp för det bakåtmålet, utan fortsatte kriga på.

– Jag tycker att vi lyckades sätta bra press och vi var aggressiva i försvarssp­elet.

Trots bollöverta­g och bra spel ville bollen inte hitta in för Vinberg i den första halvlek, som slutade med hemmaledni­ng.

– Jag sa till grabbarna i halvtid att vi åker inte hem förrän vi har gjort två mål.

Och spelarna i Vinberg ville uppenbarli­gen inte stanna kvar i Torslanda hela dagen. I mitten av andra kvitterade Simon Andersson, och kort därefter gjorde Johan Sjögerén 2–1.

– Det var frukten av att vi vann boll i bra läge och spelade oss fram till bra situatione­r. De tröttnade och till slut fick vi hål på dem.

Vinbergs vinst höll dock på att gå om intet när Torslanda kontrade i slutminute­rna. En pass snett inåt bakåt när Vinbergs försvar inte hade hunnit hem gav Torslanda ett bra läge. Men Anton Andersson i Vinbergs mål gjorde en kanonräddn­ing, och 2–1 stod sig matchen ut.

– Vi gav oss fan på att komma hem med tre poäng. Alla jobbade hårt för varandra, och jag tycker hela laget lyfte sig med några procent idag, sa Michael Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden