Hallands Nyheter

Festligt, fullsatt och HKV vann igen

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Seriestart­en är inget att klaga på för HK Varberg – två matcher, två vinster. – Alltid skönt med en sådan inledning, sa tränaren Hasse Karlsson efter segern.

VARBERG SKÅNELA

(14–12)

26 21

Fem lag har börjat med två raka segrar, HKV är ett av dem.

– Det var en grym stämning på vår hemmapremi­är. Gott om folk på läktaren och en fantastisk stöttning, berömde Hkv-tränaren.

Hemmalaget tackade för stödet från de 748 på läktarena och såg till att publiken fick se sitt HKV göra det avgörande rycket i andra laget.

– I första halvlek var det jämnt och svängigt, berättade Karlsson.

Varberg hade en 7–4-ledning som Skånela vände till 7–8. Lite senare gjorde HKV en liknande vändning, från 9–11 till 13–11.

– Skånela gav oss tufft motstånd, det var en rejäl fajt, erkände Hasse Karlsson.

Och det fortsatte att vara jämnt i den andra halvleken. Det var först under matchens sista tio minuter som Varberg kunde rycka ifrån och då också behålla marginalen.

När Skånela knappat in från 19–15 till 20–19, replikerad­e Varberg med tre raka mål (Jonathan Tygesen, Daniel Lindgren och Petter Nyström), och sen mäktade gästerna inte med ytterligar­e en återhämtni­ng.

– Vårt försvarssp­el var tajt under i stort sett hela matchen. Och Calle var magnifik i andra halvlek, berömde Hasse Karlsson.

Calle, det är målvakten Carl Aronius. Han gjorde ett antal glimrande parader och var en av många profiler i HK Varberg.

Tobias Bengtsson var målbäst med åtta fullträffa­r och tog även ett stort defensivt ansvar. Nyförvärve­t Dante Lindén fick en stor roll, både offensivt och defensivt, och tackade för förtroende­t.

– Det är inte helt lätt att komma till ett nytt gäng och kanske ett nytt sätt att spela, men Dante gjorde det bra, sa Hasse Karlsson.

Närmast på programmet för HKV står en bortamatch mot IFK Ystad – ett annat lag som inlett med två raka segrar...

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TUNGT SKYTTE. Tobias Bengtsson svarade för åtta av målen när HK Varberg vann mot Skånela.
Bild: KRISTER ANDERSSON TUNGT SKYTTE. Tobias Bengtsson svarade för åtta av målen när HK Varberg vann mot Skånela.