Hallands Nyheter

Polisen söker tips om blottare

- Matilda.carlstrom@hn.se

Vid flera tillfällen de senaste helgerna har en man blottat sina privata delar för barn i Varberg. Nu vill polisen ha in tips från allmänhete­n.

Första anmälan kom in den 15 september. En man ska då ha blottat sig för ett barn på Trädlyckev­ägen. I lördags, den 23 september, kom ytterligar­e tre anmälninga­r. Polisen utgår ifrån att det rör sig om samma man.

HAN SKA HA blottat sig vid 15-tiden i Stenåsa, en halvtimme senare vid Karlberg och vid 17.30-tiden vid Furubergss­kolan. Vid det sistnämnda tillfället ska han även ha tagit den drabbade flickan på rumpan.

– De drabbade är yngre barn under 15 år. Han har även tilltalat dem och vid något tillfälle frågat om de vill ”leka”, säger Suzanne Redenfors, förundersö­kningsleda­re hos polisen i Varberg. Vad finns det för signalemen­t på mannen?

– Det är alltid lite svårt när det vi har att gå på är barns uppgifter. Det skiljer sig lite åt. Men det verkar röra sig om en mörkhårig man på 20-30 år, cirka 185 cm lång, säger Suzanne Redenfors.

VID SAMTLIGA TILLFÄLLEN har han haft en svart cykel med sig. Polisen önskar nu få tips från allmänhete­n. Särskilt intressera­de är de av att komma i kontakt med ett par personer ur allmänhete­n som ska ha sett när polisen försökte få tag i en misstänkt man. Det var när polisen kom till platsen i nära anslutning till ett av tillfällen­a som de fick syn på en man med cykel. De fattade misstankar och försökte få tag på honom.

– Mannen drog iväg, och några ur allmänhete­n försökte ta tag i honom utan att lyckas. Det var jättebra gjort, men vi missade att ta id på dem i brådrasket. Vill gärna prata med de personerna om vad de har sett, säger Suzanne Redenfors.

Vad ska man göra om man möter en misstänkt blottare?

– Man skulle kunna ta ett foto lite diskret och visa för oss. Vi vill inte att det sprids på sociala medier. Många av brotten har skett på dagtid då många cyklister är ute, så självklart ska man inte vara misstänksa­m mot alla som är ute och cyklar. Men om man tycker att något inte stämmer kan man ta ett foto eller komma ihåg signalemen­t, dessutom kan man ringa oss på 114 14

Och om man blir utsatt?

– Då ska man ringa 112.

MATILDA CARLSTRÖM

 ??  ?? GÅRDAGENS HN
GÅRDAGENS HN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden