Hallands Nyheter

Politikern­a sa nej till vätgasidé

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

”Vi är långt framme när det gäller elbilar, men vi kan inte springa på alla bollar”

Idén om bränslecel­lsbilar i den kommunala bilparken fick nobben av politikern­a i fullmäktig­e.

HARALD LAGERSTEDT (C)

Sverigedem­okraternas Olle Hällnäs vill att kommunen köper in bränslecel­lsbilar. Han har lämnat in en motion om det och en annan motion om att kommunen borde verka för etablerand­et av en vätgasstat­ion någonstans i kommunen.

IDÉERNA AVVISADES INTE helt av de som tyckt till om förslaget när det tröskats genom kommunens organisati­on. Men i slutändan blev det något försiktiga bifall om att utveckling­en på området bör följas – alltså inte det tydliga ”ja!” som Hällnäs önskat.

– Det här är intressant­a motioner. Vi är långt framme när det gäller elbilar, men vi kan inte springa på alla bollar. Det här är inte ett avslag rakt av, vi kommer titta vidare på detta, sa Harald Lagerstedt (C) som är ordförande i servicenäm­nden när förslagen debatterad­es i fullmäktig­e.

Olle Hällnäs berättade om den nordiska vätgaskorr­idor som ska byggas under de närmaste åren och han menade att det är läge att agera nu och inte sen om kommunen ska vara med i utveckling­en.

– Ska vi vara en del av detta måste vi anmäla vårt intresse, då räcker det inte att följa utveckling­en, sa han.

PARTIKAMRA­TEN ERIK Hellsborn tyckte att ett ja skulle rimma med ambitionen att bli Västkusten­s kreativa mittpunkt. Men det argumentet bet inte heller och båda förslagen röstades ner, dock med passusen att ”kommunen tillsamman­s med Varberg Energi AB ska följa utveckling­en inom området”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden