Hallands Nyheter

Tack för poängen, Alexander Frantzén

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Falkenberg var på väg mot en överraskan­de förlust. Då stod Alexander Franzén pall i sista matchen. Trots snabba bollkallar i hagen!

KÄVLINGE FALKENBERG

Det blev en tuff match mot Kävlinge som har taiwanesen Chen-ting Liao i laget. Han var var obeveklig mot både Franzén och Padasak Taniviriya­vechakul.

– Han är ju rankad 72 på världsrank­ingen, men Padasak vann båda förra året så vi hade hoppats på honom, sa Erik Åhman, tränaren.

MEN FBTK GJORDE en laginsats och Taniviriya­vechakul, Franzén och Guillermo Martinez tog en match var.

Franzén fick nöjet att rädda poängen mot Magnus Molin med en 3–1-seger.

– Kävlinge är ett tufft lag att möta. Och jag ville ge laget en bra start och det triggade mig, sa Alexander.

Men han höll på att tappa fjärde setet 7–4 blev 7–9.

– Det blir så i början av säsongen att man går och väntar på att motståndar­en ska missa lättar bollar. Men på slutet gjorde jag några bra grejer.

Han tog setet med 11–9.

ANNARS VAR DET en nymodighet som spelarna ställdes inför.

– Domarna kastade ut bollar för att det skulle bli snabbare spel efter varje poäng. Sedan fanns det bollkallar i hagen som samlade upp bollarna, sa Erik Åhman.

EN SPELARE SOM Alexander Franzén gillar ju att det går snabbt mellan bollarna.

– Men jag har arbetat på att ta det lite lugnare så det här hjälpte ju inte. Det var speciellt, men det var ok, även om det gick lite snabbt i början.

Hofgårds Junior Open spelades i söndags. Med delar svenska juniorleii­ten. 64 juniorer spelade 27 hål, 18 plus 9 och fick välja på ett prisbord värt 10 000 kronor. Tävlingen var rankingsme­riterande. Anton Ekvall, Vasatorp tog hem pojkklasse­n och Julia Lind, Ringenäs, flickklass­en. Här syns pristagarn­a.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ?? NÖJD DUO. Erik Åhman, tränaren och Alexander Franzén spelare såg till att Falkenberg­s BTK tog en poäng i premiären i Pingisliga­n
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV NÖJD DUO. Erik Åhman, tränaren och Alexander Franzén spelare såg till att Falkenberg­s BTK tog en poäng i premiären i Pingisliga­n
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? TOG EN MATCH. Padasak Taniviriya­vechakul fixade till sin del i FBTKS poäng.
Bild: OLA FOLKESSON TOG EN MATCH. Padasak Taniviriya­vechakul fixade till sin del i FBTKS poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden