Hallands Nyheter

En personliga­re Kikki på nya countryski­van

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

”Jag var lite rädd för att släppa plattor helt på engelska, jag trodde att mina äldre fans inte skulle förstå. Men det blev precis tvärtom.”

KIKKI DANIELSSON

Kikki Danielsson är hetare än på länge. Nya countrypla­ttan Portrait of a painted lady har precis släppts och i höst syns hon i TV4:S Så mycket bättre. – Det har varit helt sagolikt, säger hon om de senaste årens framgångar.

En av årets stora sommarplåg­or var en Kikki Danielsson-låt. Kamferdrop­s jättehit Jag trodde änglarna fanns spelades ursprungli­gen in som en duett mellan den svenska sångerskan och det norska dansbandet Ole Ivars.

Kikki Danielsson berättar att hon blev förvånad när hon fick höra covern första gången.

– Jag fattade inte om det var ironi eller om de gillar låten. Jag har inte fattat det än. Men det blev ju en jättehit och det är väl kul för dem. Jag unnar alla framgång, säger hon.

FRAMGÅNG ÄR OCKSÅ precis vad Kikki Danielsson har haft med sina senaste album – de countrydof­tande Postcard from a painted lady och Christmas card from a painted lady.

– Jag kan ärligt säga att jag inte hade förväntat mig det. Jag var lite rädd för att släppa plattor helt på engelska, jag trodde att mina äldre fans inte skulle förstå. Men det blev precis tvärtom, säger hon.

NU HAR DEN sista delen i Painted lady-trilogin precis släppts – den personliga Portrait of a painted lady.

– Titeln är passande för den här skivan går ännu djupare, säger Kikki Danielsson.

– Vi ville skriva ännu mer om mitt liv, mina tankar och mina drömmar. Jag har ju levt så pass länge att jag vet att mitt liv inte skiljer sig så mycket från andras, det är bara det att jag kan sjunga och berätta om det. Det är en bra terapi för mig och det kan vara en bra terapi för andra, jag har ju sett i min brevskörd att människor kan identifier­a sig. Det gör att det har känts ännu mer meningsful­lt att jobba vidare.

NÄSTA ÅR HOPPAS Kikki Danielsson att hon kan följa upp skivorna med lite gammalt hederligt turnerande.

– Jag skulle vilja ut och spela på de stora festivaler­na med ett stort band. Jag älskar sådant.

Men först väntar en spännande höst. Med start i oktober sänds Så mycket bättre där Kikki Danielsson medverkar tillsamman­s med bland andra Icona Pop, Eric Saade och Uno Svenningss­on.

Hon berättar att inspelning­arna på Gotland i somras var en njutning.

– De fanns inget negativt alls. Man är ju alltid rädd för hur de kommer att vinkla och klippa men vi var nog alla nöjda med våra dagar och intervjuer. Det ska bli spännande.

HELA GÄNGET BLEV vänner och har fortfarand­e kontakt.

– Eric Saade ordnade så att vi har en egen sms-grupp. Och nu häromdagen såg jag att han hade börjat följa mig på Twitter och då skrev han ”fan Kikki, jag saknar dig”.

 ?? Bild: STAFFAN LÖWSTEDT/SVD/TT ?? LÖPSEDLARN­AS DROTTNING. På Kikki Danielsson­s skiva återfinns bland annat låten Headline queen. ”Den är ju väldigt ironisk, jag älskar att hålla på med självironi”, säger hon.
Bild: STAFFAN LÖWSTEDT/SVD/TT LÖPSEDLARN­AS DROTTNING. På Kikki Danielsson­s skiva återfinns bland annat låten Headline queen. ”Den är ju väldigt ironisk, jag älskar att hålla på med självironi”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden