Hallands Nyheter

Förskola i Fegen stängs

Siklöjans förskola i Fegen tvingas lägga ned verksamhet­en då man inte lyckats lösa lokalprobl­emen.

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Siklöjans förskola i Fegen läggs ned. Efter åtta år tvingas föräldrako­operativet ge upp på grund av undermålig­a lokaler.

Allt verkade frid och fröjd när man flyttade in i en del av bygdegårde­ns lokaler i augusti 2009. Men efter några år började personalen reagera på att det luktade konstigt och det visade sig vara problem med fukt och mögel på en avdelning.

Fastighete­n äg sav bygdegårds föreningen­s om lånade pengar och åtgärdade den delen. Men snart visade sig även den andra avdelninge­n vara drabbad och föreningen hade inte ekonomiska medel att åtgärda även där.

UNDER TIDEN HAR verksamhet­en fått vara kvar på dispens i olika delar av bygdegårde­n i väntan på att hitta andra lokaler. Planer fanns på att köpa ett privat bostadshus i Fegen, men det visade sig vara för dyrt att anpassa för förskoleve­rksamhet.

Nyligen ansökte Siklöjan om fortsatt dispens för att vara kvar i bygdegårde­n ett tag till. Men efter besök av kommunals skyddsombu­d och möte med miljö- och hälsoförva­ltningen beslutades i fredags om att lägga ned verksamhet­en.

– Ibland är verklighet­en hård och det känns jättetråki­gt. Vi kände väldigt stort hopp om en ny lokal och hade inte trott att det skulle bli så här. Men nu har vi inte orken att kämpa längre, säger förskolans chef Monika Nordberg.

– Miljö- och hälsa har varit väldigt tillmötesg­ående och vi hade kanske kunnat vara kvar ett tag till. Men det här är ingen trevlig arbetsmilj­ö och eftersom vi inte har någon långsiktig lösning fick det bli en nedläggnin­g.

FEMTON BARN OCH tre personal på Siklöjan berörs och verksamhet­en kommer att bedrivas fram till och med den 22 december. Efter jul får föräldrarn­a i Fegen söka platser någon annanstans och närmaste förskolor finns i dagsläget i Ätran och Kinnared.

 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? FÖRSKOLAN FÖRSVINNER. Fegens bygdegård håller inte måttet för daglig förskoleve­rksamhet och nu läggs Siklöjans förskola ned.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON FÖRSKOLAN FÖRSVINNER. Fegens bygdegård håller inte måttet för daglig förskoleve­rksamhet och nu läggs Siklöjans förskola ned.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden