Hallands Nyheter

Hallänning­arna ska få valuta för skatten

- JÖRGEN WARBORN Riksdagsle­damot (M)

Nu har riksmötet öppnat igen och om mindre än ett år så är det val. Tänk vad tiden har gått fort! Sakta men säkert börjar sockrade vallöften att strömma in. Väljarna ska lovas och lockas, gärna i form av löften om guld och gröna skogar. Regeringen vill göra det billigare med naturguidn­ing och anslagen till den fria konsten ska höjas med över hundra miljoner kronor. De rödgröna satsar uppenbart brett i jakten på väljarna. Problemet är bara att det finns gott om samhällsut­maningar som bortses ifrån och som förvärras ju längre tiden går. Därför satsar vi moderater på jobben och välfärden.

Polisen saknar redan idag resurser att utreda mord och våldtäkter. Brottsutre­dningar läggs ned och allt fler känner sig otrygga i samhället. Faktum är att polisens utrednings­resultat är de lägsta på 16 år. Polis, lärare och sjuksköter­skor är exempel på välfärdshj­ältar som alla behövs för ett starkare samhälle. Därför satsar vi moderater på jobben och välfärden.

NÄRINGSLIV­ET HAR FRAMFÖRT kritik mot att regeringen­s budget riskerar att innebära mer bensin på den brinnande högkonjunk­turen. Att samhällsut­maningarna i bästa fall utreds istället för att åtgärdas kommer medföra framtida huvudvärk när problemen blir ännu större. Dessa problem kommer den rödgröna regeringen att lämna över till nästa regering vid ett eventuellt regeringss­kifte. Det är trist att regeringen­s reformvilj­a saknas trots att Socialdemo­kraterna säger annorlunda. För när regeringen säger att allt bra som skett är deras förtjänst, fråga då er själva detta – vilka jobb har regeringen egentligen skapat? Av de utlovade traineejob­ben har det blivit total flopp. Vi är dessutom, som sagt, inne i en högkonjunk­tur som gör att företagen skriker efter arbetskraf­t. Sanningen är att det är företagen som skapar jobb, inte vi politiker. Däremot kan vi möjliggöra fler jobb genom bättre företagskl­imat och det är något som verkligen behövs. Därför satsar vi moderater på jobben och välfärden.

MIN FÖRHOPPNIN­G ÄR att fler ska fråga sig var deras skattepeng­ar går någonstans och till vilken nytta.

Jag jobbar varje dag i riksdagen för att Hallänning­arna ska få valuta för varje satsad skattekron­a. Om Sverige ska stå starkt inför framtida kriser behövs bland annat reformer för fler poliser, lärare och sjuksköter­skor. Därför satsar vi moderater på jobben och välfärden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden