Hallands Nyheter

Fel att säga att varbergarn­a inte vill ha en tunnel

-

på insändare från Östra spåret (27/9).

VARBERG. Ni hävdar att Falkenberg fått utmärkelse­r tack vare sin placering av dubbelspår­et, men det ni hänvisar till är felaktigt och utelämnar relevant fakta. Rätt är att Falkenberg blev årets tillväxtko­mmun 2012, men Varberg fick samma utmärkelse redan 2010. Helt fel är att Falkenberg blev Årets stadskärna 2017. Denna utmärkelse gick till Västervik. Varberg fick däremot utmärkelse­n 2016. Falkenberg har hittills aldrig fått den.

Det som också utlämnades är att Varberg fått utmärkelse­n Årets landsbygds­kommun fyra år i rad, senast 2017.

MOTIVERING­EN TILL att Varberg fått dessa utmärkelse­r är bl a vår starka tillväxt, att vi har en starkt levande stadskärna och att vi upplevs som en väldigt bra kommun att bo i. Att vi har stationen i centrum är ett av skälen till att vi är så starka inom dessa områden och det kommer att förstärkas när dubbelspår­et byggs i tunnel med stationen fortsatt placerad i centrum.

Det finns två fel till i insändaren från Östra spåret. Falkenberg har inte fått utmärkelse­n Årets digitalise­ringskommu­n 2017 – ännu. Men då Falkenberg är en av de nominerade kommunerna så hoppas jag att de får utmärkelse­n när den lämnas ut i mitten av november. Sedan kan man ju i och för sig undra vad just detta har med dubbelspår­ets placering att göra.

DET ÄR HELT fel att säga att varbergarn­a inte vill ha någon tunnel. Det finns givetvis de varbergare som inte vill ha tunnel, men det finns också väldigt många som är tydliga i att det är viktigt att vi behåller stationen i en central placering.

Slutligen så vill jag säga att denna fråga absolut inte är någon ”ickefråga”, även om förslaget från Trafikverk­et var väntat. Tvärtom så är det en av de viktigaste och största frågorna för Varberg utveckling in i framtiden som tagits, både historiskt och i nutid. Det är dessutom en oerhört viktig fråga för hela Halland. Därför skrev vi tre socialdemo­krater vår insändare i HN.

Jana Nilsson (S)

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? UTMÄRKELSE­R. Östra Spåret nämnde inte i sin insändare att Varberg har blivit Årets landsbygds­kommun fyra år i rad, skriver Jana Nilsson (S).
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV UTMÄRKELSE­R. Östra Spåret nämnde inte i sin insändare att Varberg har blivit Årets landsbygds­kommun fyra år i rad, skriver Jana Nilsson (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden