Hallands Nyheter

Ekarna kommer vara utanför staketet på hundrastgå­rden

-

artikeln ”Lek för hundar på gång vid polisen”

VARBERG. Utgångspun­kterna i vårt arbete med att hitta platser för två hundrastgå­rdar i Varbergs tätort har varit att det ska vara mark som ägs av kommunen. Marken ska inte vara planlagd för något annat eller vara en plats som används för andra ändamål, till exempel Ankaret som är en populär samlingspl­ats för många varbergare. Hundrastgå­rdar ska erbjuda parkerings­möjlighete­r i närheten och inte ligga för nära bostäder. Vi har också haft i uppgift att placera en i norra delen av staden och den andra i södra delen.

GRÖNOMRÅDE­T I BREARED är ett populärt område där många redan i dag rastar sin hund. Därför har vi ansett det lämpligt att förbättra stängslet på den del av grönområde­t, som i dag används för rastning av hundar och göra detta område till en hundrastgå­rd. Vår tanke har varit att denna hundrastgå­rd ska erbjuda skog och natur och då kan det tyvärr finnas risk för huggorm och ekollon, precis som i andra skogsområd­en där hundar vistas. Vi kommer så långt som möjligt försöka utforma området så att riskerna minimeras. För dig som hundägare gäller det att vara observant, precis som i andra skogsområd­en.

Vi är medvetna om att det finns ek i området vid polisstati­onen men kommer att sätta stängslet så att ekarna står utanför själva hundrastgå­rden. Vi kan inte ta bort ekarna eftersom de är biotopskyd­dade. Här finns några träd och buskar som ger lite skugga men vi hänvisar till hundrastgå­rden i Breared under en het sommardag.

HUNDRASTGÅ­RDEN VID

polisstati­onen kommer att erbjuda enklare lekredskap för hundarna för att inspirera till aktivitet. För att kunna träna agility på Brukshunds­klubben krävs medlemskap och denna hundrastgå­rd kan erbjuda ett enklare alternativ som är gratis för alla.

Jens Bengtsson

landskapsa­rkitekt

Nicole Danielsson

projektled­are, hamn- och

gatuförval­tningen

 ?? Bild: MICHAEL PROBST/TT ?? RASTNING. Två hundrastgå­rdar i Varberg ska ge möjlighet för hundägare att rasta sina hundar.
Bild: MICHAEL PROBST/TT RASTNING. Två hundrastgå­rdar i Varberg ska ge möjlighet för hundägare att rasta sina hundar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden