Hallands Nyheter

Har Sverige fått ”fnatt”?

-

FLYKTINGAR. Apropå mannen som har tre fruar och som får lov att fortsätta med bigami i Sverige, som medier rapportera­t om. Vi tillåter tydligen det om det ingås i annat land. Är det rimligt? Skall vi göra Sverige till ett islamskt land? Än mera uppdelat à la Rinkeby och övriga Sverige? Och som dessutom får orimligt stora bidrag och som medför att kommunerna blir tvingade att ordna dyra boende. Fast några kommuner erbjuder husvagnar som boende vilket tydligen bryter mot lagen

Allt detta borde få partierna i Sverige att ändra lagen (om partierna nu känner att de är valda av svenska medborgare?): Lagen om ersättning/bidrag till asylsökand­e/migranter måste ändras. Det är helt orimligt att Sverige fungera som ett socialkont­or för alla som kommer hit. Svenska medborgare betalar skatter för att få en viss trygghet, vi har olika typer av försäkring som sjukförsäk­ring, bostadsbid­rag, socialbidr­ag etc.

Om nu personer som inte är svenska medborgare, kommer hit och kräver/erbjuds samma ekonomiska villkor/rättighete­r som svenska skattebeta­lare då är det såsom att personer som inte är försäkring­stagare i exempelvis Folksam kräver att de också ska få samma ersättning i Folksam trots att de inte erlagt premier eller inte är försäkring­stagare i Folksam!!!

Det behövs ett uppror mot orättvisa lagar i Sverige! Svenska ersättning­ar ska gäller bara för svenska medborgare. Lagstifta i stället om särskilda, lägre ersättning­ar för asylsökand­e /migranter! Detta kommer även att innebära en mindre dragningsk­raft till Sverige vilket behövs. Läs även bl a SVT:S Erika Bjerströms analys (https://www.svt.se/ nyheter/migratione­n-fortsatter-att-vara-en-manskligtr­agedi) som skriver om afrikaner som tror att EU är ”bankomat där man bara plockar ut pengar”.

För inte tror väl någon att mängden asylsökand­e/ ekonomiska migranter kommer att minskas, om ett år, om fem år, om tio år eller om femtio år?

Bengt Åke Salsgård

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden