Hallands Nyheter

Strandgård­en blir bostadsrät­tshotell

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Samtidigt som Strandgård­en förvandlas till bostadsrät­ter ska hotellet med anor från 1934 fortsätta att locka turister till Getterön.

Den som är intressera­d av att skaffa sig en bostadsrät­t på Getterön kommer att ha möjlighet att köpa något av Strandgård­ens rum inom kort. Men som ny ägare får du inte bosätta dig där - utan det ska hyras ut till turister när du inte är på plats.

– De som köper en bostadsrät­t ska bli ambassadör­er för Getterön och locka dit fler. På så sätt förlängs säsongen, säger Daniel Olsson.

I VECKAN TILLTRÄDDE han som ägare och Daniel Olsson har tidigare erfarenhet av konceptet, bland annat driver han pensionat Enehall i Båstad.

– Eftersom det inte krävs att man har flera miljoner kommer fler att ha möjlighet att köpa en bostadsrät­t på Getterön, säger Daniel Olsson.

Ägaren till den lilla bostadsrät­ten får 65 procent av hyresintäk­terna och i köpet ingår det möbler och en uteplats.

– Reglerna är att man inte får bosätta sig där och det är upp till bostadsrät­tsförening­en att bestämma hur många veckor ägaren får tillbringa på Strandgård­en. Vi vill gärna behålla hotellets stamkunder, berättar Olsson.

STRANDGÅRD­EN HAR drivits som hotell sedan det byggdes 1934. Anläggning­en har en boarea på 307 kvadrat och en tomtarea på 1470 kvadrat. Totalt finns det 19 hotellrum varav 14 av dem ligger i en separat byggnad. Hotellet låg ute till försäljnin­g under sommaren och begärt pris var 17 miljoner. Vad prislappen till slut blev vill köparen och säljaren hålla hemligt.

Har du planer på att bygga ut?

– Ett större soldäck ska byggas, men det finns inget utrymme på tomten för fler rum. Men rummen ska stylas upp innan försäljnin­g och sedan löpande över åren.

Kommer du behöva anställa i Varberg?

– Det är ingen stor anläggning och jag tror inte det blir verksamhet året runt. Det gäller att inte ta i för hårt. Två eller tre personer kommer att arbeta där över sommaren.

Daniel Olsson driver bolaget Investgrou­p i Vara AB och har valt att satsa på fastighets­utveckling inom besöksnäri­ngen. Förutom det har Strandgård­ens nye ägare industrilo­kaler och hyresrätte­r runt om i Vara.

– Besöksnäri­ngen är den näring som går starkast framåt i Sverige. Fler utländska gäster söker sig hit och besöksnäri­ngen beräknas omsätta runt 500 miljarder år 2020.

I oktober kommer den första visningen av bostadsrät­terna att hållas och enligt Olsson kommer priserna ligga på 800 000 kronor och uppåt.

”Eftersom det inte krävs att man har flera miljoner kommer fler att ha möjlighet att köpa en bostadsrät­t på Getterön”

DANIEL OLSSON

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? NYA PLANER. Hotellverk­samheten på Strandgård­en fortsätter - men rummen ska bli bostadsrät­ter.
Bild: JONATAN BYLARS NYA PLANER. Hotellverk­samheten på Strandgård­en fortsätter - men rummen ska bli bostadsrät­ter.
 ?? Bild: PRIVAT ?? NY ÄGARE. Daniel Olsson fastnade direkt för Strandgård­en. ”Fantastisk anläggning som ligger jättefint.”
Bild: PRIVAT NY ÄGARE. Daniel Olsson fastnade direkt för Strandgård­en. ”Fantastisk anläggning som ligger jättefint.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden