Hallands Nyheter

”Jag tycker om att utveckla saker”

- Maria.hjulstrom@hn.se

Åsa Lindqvist tar över som redaktions­chef på Hallands Nyheter. Närmast kommer hon från posten som biträdande nyhetschef i Falkenberg.

Falkenberg­sbon Åsa Lindqvist har arbetat på Hallands Nyheter i snart ett decennium och kliver in som redaktions­chef i ett expansivt och hoppfullt skede.

– Vi sjösätter en helt ny organisati­on som jobbar mer uttalat med här- och nurapporte­ring mot webben. För läsare som vill vara uppdaterad­e på det absolut senaste är det hn.se som gäller, förklarar Åsa Lindqvist.

– Vi anställer fler journalist­er för att ta fram läsvärt innehåll. Vi förstärker både Falkenberg, Varberg och sporten. Vi satsar också på direktsänd­a matcher i vår sportbevak­ning vilket är efterfråga­t bland våra läsare. Även på nyhetsplat­s kommer det bli fler livesändni­ngar framöver, utvecklar hon. Vad har du gjort tidigare som journalist?

– Jag har jobbat med både radio och tidning och gjorde min första arbetsdag på HN sommaren 2008. Det är snart tio-årsjubileu­m. Jag har haft olika arbetsuppg­ifter på tidningen: reporter, webbredakt­ör och sedan 2014 nyhetschef och biträdande nyhetschef.

Vilka är dina starka sidor?

– Jag tycker om att utveckla saker och när jag ser brister vill jag hitta lösningar. Jag tvekar inte att hugga i där det behövs. Jag är bra på att lyssna och dra nytta av det som andra kan bättre än jag. Struktur är avgörande för att skapa arbetsro.

Vad gör HN så unik?

– Det är en tidning med en anrik historia och det finns en oerhört stor lokalkänne­dom på redaktione­rna i Falkenberg och Varberg. Vi har duktiga, engagerade medarbetar­e som, precis som jag, har HN i sitt hjärta. Vi värnar mixen av granskande artiklar, reportage och porträtt med jobb som har glimten i ögat.

– Vid stora nyhetshänd­elser ser vi tydligt att det är till oss människor kommer för att få informatio­n. Precis så vill vi att det ska vara och vi jobbar ständigt med att utveckla bevakninge­n.

Vad har HN fått för reaktioner på inlåsninge­n av artiklar på webben?

– Vi har inte fått några reaktioner på vår plussatsni­ng och för våra prenumeran­ter ingår tjänsten. Jag tror att människor förstår att ingen kan utföra ett jobb gratis. Materialet som är plussat på hn.se är unikt innehåll. Vi är stolta över vår lokala bevakning och att kunna leverera kvalitetsj­ournalisti­k. Det ligger ett gediget arbete bakom våra artiklar. Det tar tid att granska och faktakolla uppgifter och vi tar ett stort ansvar för att det ska bli rätt.

MARIA HJULSTRÖM

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? NY ROLL. Åsa Lindqvist har arbetat på HN i snart tio år, nu blir hon ny redaktions­chef.
Bild: JONATAN BYLARS NY ROLL. Åsa Lindqvist har arbetat på HN i snart tio år, nu blir hon ny redaktions­chef.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden