Hallands Nyheter

Tullbrosko­lan stängdes efter hot

- ANTON BERGLUND 010-471 52 51 anton.berglund@hn.se

Tullbrosko­lan stängdes under fredagen efter att det inkommit ett hot. Bakgrunden ska vara ett bråk mellan två elever där en av dem ska ha skickat en bild på ett vapen med ett hotfullt meddelande.

På fredagsför­middagen utrymdes Tullbrosko­lan efter att ett hot inkommit och alla elever skickades hem.

– Idag förekom ett bråk mellan två elever och det blev slagsmål. Det resulterad­e i att båda försvann från skolan i affekt. Därefter kom det till vår kännedom att en av de två eleverna skickat en bild på ett vapen och skrivit: ”Jag kommer”, berättar rektorn Suzanne Lemborn.

HON BERÄTTAR ATT när informatio­nen kom in om hotet så togs beslutet att ta det säkra före det osäkra. Polisen kom snabbt till skolan och eleven som skickade bilden är omhänderta­gen.

– Hotbilden är helt avblåst. Eleven kanske inte riktigt var medveten om vilka konsekvens­er en sådan här händelse skulle kunna innebära heller. Det var i affekt utan att det kanske var ett reellt hot, säger Suzanne Lemborn.

INFORMATIO­N SKA UNDER fredagen ha gått ut till föräldrar med elever på skolan. På måndag kommer skolan vara öppen som vanligt. Suzanne Lemborn säger att det är viktigt att elever, föräldrar och personal som kanske blev skärrade och rädda nu får informatio­n hur man får stöd och hjälp.

– Det är högst ovanligt att man behöver evakuera en skola för ett hot. Det finns ju säkert otroligt många frågor från eleverna och vi i personalen kommer också att prata om det här på många olika sätt. Det kommer säkerligen bli en stor sak från och med måndag.

”Det är högst ovanligt att man behöver evakuera en skola för ett hot” SUZANNE LEMBORN

rektor, Tullbrosko­lan

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? UTRYMNING. Polisen var snabbt på plats och kunde sedan omhänderta den elev som skickat den hotfulla bilden.
Bild: OLA FOLKESSON UTRYMNING. Polisen var snabbt på plats och kunde sedan omhänderta den elev som skickat den hotfulla bilden.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden