Hallands Nyheter

På var sin sida i derbyt

- Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

Perparim Beqaj hoppas på en skön derbyrepri­s. Men Arben Ajdarevic tänker sätta stopp för kompisens planer. – Det är sista chansen och många poäng upp till kval, men förhoppnin­gsvis kan vi ge Tvååker en match, säger Arben Ajdarevic.

En riktig publikmatc­h väntar på Vinåvallen och efter den blytunga vinsten borta mot Dalstorp i förra omgången har Tvååkers IF satt sig i förarsätet som serieledar­e.

– Jag tror vi var det andra laget i år, efter Sävedalen, som slog Dalstorp på deras hemmaplan. Där visade vi för de andra lagen i serien vilket starkt lag vi är. Vi vet vad vi vill, säger Perparim Beqaj.

Tvååkers IF toppar serien på samma poäng (46) som Sävedalen fast på bättre målskillna­d. Tre omgångar återstår. Förutom Vinberg har man även Torslanda och tabelltrea­n Eskilsminn­e kvar att möta.

– Vinberg har vi stor respekt för, men vi har allt i egna händer och de andra topplagen har också svåra matcher kvar, menar Perparim.

VINBERG HAR i sin tur sju poäng upp till kval och det är nio att spela om.

– Vi fokuserar på att vinna de matcher som är kvar sen får vi se hur långt det räcker, säger Arben Ajdarevic, Vinbergs-spelaren som lirade i Tvååkers IF under två säsonger.

Arben fick uppleva både himmel och helvete.

– Jag var med när vi gick upp i ettan, men även under den tyngre perioden när vi åkte ner igen. Sen valde jag att lämna eftersom jag inte fick spela så mycket, säger Arben Ajdarevic och fortsätter:

– I ettan var vi tvungna att ligga längre ner med laget med defensiva lirare och där passade jag väl inte riktigt in. I Vinberg spelar vi annorlunda fotboll, via marken, och då får jag ut mer av mitt spel. Vad är den stora skillnaden mellan division 1 och 2?

– Det är ju ett snäpp högre upp. Det är bättre kvalitet och går snabbare och det finns mer individuel­lt skickliga spelare. Samtidigt är division 2 också bra, säger Ajdarevic.

– Inramninge­n, mer publik, sponsorer, annars tycker jag inte skillnaden är så stor. Det finns många bra lag i tvåan och det tycker jag att tabellen visat i år eftersom det är så jämnt, svarar förre lagkompise­n Perparim Beqaj på samma fråga.

I FÖRRA DERBYT på Övrevi IP avgick Tvååker med segern. Matchhjält­e blev just det: Perparim Beqaj.

– Jag minns att det var Dm-match också, så det blev två matcher i en. Efter min straffmiss ville jag revanscher­a mig och jag gjorde 1-0 när det var fem, sex minuter kvar, minns Beqaj som hoppas att historien upprepar sig:

– Det behöver inte bli en rysare. Jag avgör gärna matchen snabbt. Ajdarevic kontrar: – Den här gången ska han inte få avgöra...

– Sa han det? Vi får väl se. Det får stå för honom, men det ger mig bara mer pepp att göra det, säger ”Pep”.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? Tvååkers Perparim Beqaj ställs mot kompisen Arben Ajdarevic som represente­rar Vinberg.
Bild: KRISTER ANDERSSON Tvååkers Perparim Beqaj ställs mot kompisen Arben Ajdarevic som represente­rar Vinberg.
 ??  ?? VEM FÅR JUBLA I DAG?
VEM FÅR JUBLA I DAG?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden