FFF såg rött och blev straffat av Norrby

”Fantastisk­t viktiga poäng för vår del, det blev genast ljusare i botten.”

MARCUS ÖVERSJÖ, Norrby

Det gällde för Falkenberg­s FF att hänga på i kampen om den allsvenska kvalplatse­n. Det slutade med ett magplask och en storförlus­t efter en riktig plattmatch.

Det borde varit engagerat och inspirerat från första minuten för hemmagänge­t.

I stället var det snuddande nära ett Norrby-mål direkt. Boråsarna fick tre chanser i samma anfall, men FFF lyckades freda sitt mål.

– Vi var inte alls med under den första kvarten, erkände Fff-tränaren Hasse Eklund.

Kanske en straff kunde hjälpa?

VIKTOR GÖTESSON FIXADE en sådan, i kamp med Max Watson. Erik Pärsson tog hand om elvametare­n och dundrade in bollen lågt till vänster om målvakten.

Lugnade gula nerver? Tja, under tio minuter. Då hände det som ändrade alla förutsättn­ingar.

En Fff-hörna gav läge för en Norrby-kontring, där först Richard Donkor och sedan Mahmut Özen halkade i sin iver att bryta.

Norrby fick fritt fram, bollen nådde Nino Osmanagic, som revs ner av Tobias Englund.

Straff för Norrby och rött kort för Englund. Straffen var korrekt dömd, men Englunds kapning var inte av den digniteten av han skulle fått rött.

Norrby gjorde förvisso inte mål på straffen (Adam Ståhl satte bollen i stolpens utsida, men styrkeförh­ållandena ändrades.

FFF möblerade om i laget; Richard Donkor byttes ut och Per Karlsson kom in.

Inför andra halvlek drogs Viktor Götesson ner på mittfältet och FFF spelade 4-4-1.

Det höll i tio minuter, sedan kom en snöplig kvittering. Straffmiss­aren Adam kunde jubla sedan hans inlägg från vänster seglade direkt i mål bakom en förstenad Hampus Nilsson.

BARA TRE MINUTER senare var det dags igen. Gzim Istrefi blev helt ren (misstänkt offside) och var iskall när han rullade in 1–2.

Falkenberg skapade ett par halvchanse­r som kunde givit kvittering, men ex-fff:aren Marcus Översjö släckte allt hopp när han tilläts skicka in 1–3 från nära håll, efter hörna.

– Fantastisk­t viktiga poäng för vår del, det blev genast ljusare i botten, sa Marcus.

Som ett sista saltstänk i ett öppet Fff-sår gjorde Norrby 1–4 på straff på över tid. Tibor Joza stoppade Leonard Pilana på ett ojust sätt och Nicklas Savolainen spikade 1–4.

OCH DÄRMED ÄR det nog kört för FFF i toppkampen. Laget verkar ha hamnat i en djup svacka.

– Serieuppeh­ållet kommer nog lägligt, sa en bister Hasse Eklund.

Kanske finns det också tid att göra något åt spelunderl­aget på Falcon Alkoholfri Arena.

SPELARNA HALKAR OMKRING som Bambi på is.

– Just det, underlaget är rent under isen, betygsatte Marcus Översjö.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? RASET PÅ GÅNG. Förre Fff:aren Marcus Översjö jublar efter att ha gjort 1–3 mot sitt gamla gäng.
Bild: KRISTER ANDERSSON RASET PÅ GÅNG. Förre Fff:aren Marcus Översjö jublar efter att ha gjort 1–3 mot sitt gamla gäng.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? FICK SE RÖTT. Tobias Englund utvisades efter en halvtimmes spel. Det numerära underläget blev för tung för FFF.
Bild: KRISTER ANDERSSON FICK SE RÖTT. Tobias Englund utvisades efter en halvtimmes spel. Det numerära underläget blev för tung för FFF.