Hallands Nyheter

Nu tog Lilla Träslövs unga gäng hissen upp

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Division 3 Halland här kommer Lilla Träslövs FF. Med ett lag fyllt av ungdomlig entusiasm! – Merparten är sexton, sjutton år. Snittet ligger där, säger tränaren Patrik Danielsson.

I söndags blev det helt klart att Lilla Träslöv spelar i trean nästa säsong. KS Dam slogs tillbaka med klara 5-0 i Knäred.

– 3-0 i halvlek kändes relativt tryggt trots allt. Det var väl inte jättebra spel för dagen, men det fanns säkert anspänning. Vi har många unga tjejer i laget, men det räckte ju, fortsätter Patrik Danielsson.

STOMMEN ÄR SPELARE födda 2000 och 2001. Lilla Träslöv landade på hela 51 poäng. Tvåa blev Stafsinge, som man spelade 2-2 mot i näst sista omgången.

– Den matchen blev ju flyttad till ”Läjets” konstgräs på grund av att det regnade. När det var tio minuter kvar låg vi under med 0-2, så den poängen var otroligt viktig. Stafsinge vinner sin sista match klart och hade säkerligen snuvat oss på serieseger­n, även om avancemang­et hade klarats.

LILLA TRÄSLÖV NOTERADES bara för en förlust i serien och tre kryss - i resten av matcherna blev det vinst.

– Det är ett ungt och ambitiöst lag som vill lära sig och tycker det är roligt med fotboll. Vi har lagt ner tid för att ta oss dit vi är nu och långsiktig­a målet är att nå division 2. Vi har en bred trupp med 30 tjejer, och nästa generation 02-03, där finns det ett par spelare som redan provat på a-lagsfotbol­l, säger Patrik Danielsson.

Laget samlade ihop en mäktig målkvot, 98 gjorda mål framåt och sexton insläppta.

VETERANEN Frida Ericsson bidrog med 17, men ännu värre var 16-åriga Ellen Heurlin med 34 strutar.

– En av många lovande tjejer. Ellen har sinne för målet, har ett bra skott, både med höger- och vänsterfot, kvick och tuff i kroppen. Hon har fina förutsättn­ingar för att bli en riktigt duktig fotbollssp­elare. Hur ska ni rusta inför division 3?

– Truppmässi­gt jobbar vi med att behålla de spelare vi har plus att fylla på från egna leden. Ska vi ta någon utifrån ska det vara någon som verkligen tillför. Sen måste vi utveckla vårt försvar, och även framåt. Det kommer bli svårare att göra mål i trean jämfört med fyran så där måste vi höja oss lite till.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BÄST I SERIEN. Lilla Träslövs damlag vann division 4 med det här gänget, från vänster: Louise Bengtsson, Riona Mzi, Alma Jonsson, Alice Dyrendahl, Thilda Apelgren, Alicia Melin Skogum, Johanna Josefsson, Hanna Wallnedal, Maja Bernhardss­on, Isabelle...
Bild: PRIVAT BÄST I SERIEN. Lilla Träslövs damlag vann division 4 med det här gänget, från vänster: Louise Bengtsson, Riona Mzi, Alma Jonsson, Alice Dyrendahl, Thilda Apelgren, Alicia Melin Skogum, Johanna Josefsson, Hanna Wallnedal, Maja Bernhardss­on, Isabelle...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden