Hallands Nyheter

HFF motionerar: Vill se fria byten

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Hallands Fotbollför­bund har skickat in en motion om fria byten i division 2 och 3. Vill motverka att unga slutar med fotboll.

Den 14 november håller Svenska Fotbollför­bundet sitt årliga representa­ntskapsmöt­e. Hallands Fotbollför­bund har skrivit en motion om att införa nya regler i division 2 och 3.

”Dagens system med tre byten riskerar att yngre spelare får stå tillbaka till förmån för lagets prestation vilket kan innebära att en ung spelare slutar spela fotboll”, skriver man in sin motion som är underteckn­ad av vice ordförande Gunilla Gustafsson.

Till fotbollska­nalen.se utvecklar ordförande Johan Johqvist motionen:

– Vi har fått signaler från föreningar i länet att det begränsade antalet spelare som får bytas in och ut i division två och tre så betyder det att man inte vågar spela med de yngre spelarna. Skulle man ha fria byten så skulle man faktiskt kunna låta alla på bänken få spela. Då kan det vara så att man faktiskt låter de yngre spelarna få chansen mer än vad som är fallet i dag, säger han.

– Om man får åka 25 mil, sitta på bänken och frysa och inte spela en minut – vi tror att det här kan ha en motverkand­e effekt.

Om inte förslaget går igenom skriver Hallands Fotbollför­bund att man önskar fem byten i stället för tre.

 ?? Bild: LENNART MÅNSSON ?? FRIA BYTEN. Hallands FF motionerar om fria byten i fotbollens dividion två och tre.
Bild: LENNART MÅNSSON FRIA BYTEN. Hallands FF motionerar om fria byten i fotbollens dividion två och tre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden