Hallands Nyheter

Självmål fick HBK på fall

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hn.se

Det svänger snabbt i fotbollens värld. Mot Norrköping var Alexander Berntsson en av segerhjält­arna – i går på Swedbank Stadion gjorde backen oturligt självmål när Halmstads BK förlorade mot Malmö FF och sjönk djupare ner i träsket.

– Det känns skittråkig­t. Vi gjorde en bra första halvlek och hade stenkoll på Malmö, men i andra tog de över mer och mer, tycker Alexander Berntsson. Han fortsätter: – Sedan kom det där skitmålet. Det är sånt som händer, men det var sjukt tråkigt. Jag tänkte bara på att få bort bollen, men så fick jag den på tån.

Det var formstarke Erdal Rakip som skickade in inlägget från höger och Berntsson styrde bollen i eget mål.

– Det gick väldigt snabbt. Jag gick ner för att fånga inspelet samtidigt som ”Berra” försökte få undan bollen. Det är surt när det blir självmål, säger Hbk-målvakten Isak Pettersson, som svarade för en ny stark insats mellan stolparna.

REDAN I FÖRSTA halvlek gjorde 20-åringen två lysande räddningar när Rakip höll sig framme, men trots att Malmö hade mycket boll låg HBK rätt i positioner­na och bjöd nästan inte på någonting alls.

I stället fick gästerna ett bra frisparksl­äge på tilläggsti­d, men Höskuldur ”Höggi” Gunnlaugss­on sköt strax över Malmös mål.

I andra halvlek ökade Malmö trycket och hade åtminstone en riktigt vass chans när Markus Rosenberg väntade och väntade innan han satte bollen tätt utanför stolpen.

I 55:e minuten kom dock ledningsmå­let.

– Vi fick jaga en hel del när Malmö matade på och till slut orkade vi inte stå emot. Dessutom fick de energi av målet, anser Berntsson.

JA, MFF KUNDE pusta ut och fick fler lägen strax därpå. Carlos Strandberg sköt i stolpen och Rosenberg drog returen över. Anders Christians­en hade ett skott tätt, tätt utanför innan Rosenberg kunde frälsa hemmapubli­ken med sitt 2–0-mål fem minuter före full tid.

Därmed avgjorde nog skåningarn­a Allsvenska­n i jakten på Smguldet.

Samtidigt blev situatione­n än tuffare för HBK i botten av tabellen med fyra matcher kvar att spela.

– Det känns som om vi inte har marginaler­na med oss. Det andra målet var också touch. Bollen tog på Liverstam (Fredrik) och gick i en båge över mig, suckar Pettersson.

Men om själva förlusten fanns det inte så mycket att säga. Malmö var bättre den här höstefterm­iddagen, vilket 27–5 i avslut också vittnar om.

På slutet kunde HBK ha snyggat till siffrorna när ”Höggi” fick en jättechans framför mål på Andreas Bengtssons inlägg, men helt fri nickade islänninge­n utanför.

– Jag är inte nöjd med frisparken och inte heller med avslutet, men bollen gick bara några centimeter förbi stolpen, säger Gunnlaugss­on och fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli en tuff match för Malmö är ett bra lag, men det kändes ändå som en smäll i magen när 1–0-målet kom. Om vi hållit ut lite längre så hade MFF kanske blivit frustrerat.

Eftersom Jönköping tog poäng i helgen mot AFC United har HBK nu åtta poäng upp till kvalplats.

– Vi har inte gett upp utan tror på att vi kan klara det. Det är bara att köra hela vägen in och släppa loss så mycket det går, tycker Isak. Berntsson håller med. – Vi har gjort bra matcher på sistone. Vi skulle ha slagit Kalmar och mot Norrköping vann vi. I dag tyckte jag att vi följde upp de två matcherna med en bra första halvlek. Vi ska göra vårt bästa och försöka ta 12 poäng på de matcher som återstår.

 ?? Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? GLÄDJE OCH SORG. Markus Rosenberg klappas om av Andreas Vindheim efter Malmös 2–0-mål mot Halmstads BK, som i och med förlusten nu är väldigt nära Superettan.
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG GLÄDJE OCH SORG. Markus Rosenberg klappas om av Andreas Vindheim efter Malmös 2–0-mål mot Halmstads BK, som i och med förlusten nu är väldigt nära Superettan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden