Hallands Nyheter

Fullt förtroende för socialchef­en

-

artikeln ”Miljonköp utan upphandlin­g kritiseras skarpt” och ledaren ”Lämpligt att ta socialchef­en i örat” (23/9).

VARBERG. Kommunstyr­elsen i Varberg har av kommunrevi­sionen fått en granskning­srapport rörande direktupph­andling och följsamhet­en mot egna riktlinjer. Rapporten skall besvaras senast den 30 november. Rapportens innehåll beskriver i huvudsak en god följsamhet i kommunen, men riktar också kritik mot socialförv­altningen.

Med anledning av detta har underteckn­ad gått igenom kritiken med ansvariga chefer. Socialförv­altningen har också för kommunstyr­elsen fått redogöra för förutsättn­ingarna för och hanteringe­n av de genomförda upphandlin­garna.

Vi kan utifrån den givna redovisnin­gen konstatera att socialförv­altningens upphandlin­gar har genomförts enligt de instruktio­ner som givits och samtliga kostnader finns korrekt redovisade. Det som revisionen riktar kritik mot och som vi också gemensamt konstatera­r är att upphandlin­garna inte protokollf­örts enligt de regler som finns för direktupph­andling. Det finns också brister i den interna kommunikat­ionen mellan kommunstyr­elsens förvaltnin­g och socialförv­altningen. För dessa fel och brister finns nu planerade och vidtagna åtgärder.

Hela kommunstyr­elsen har uttalat sig vara nöjd med redovisnin­gen samt har sitt fulla och opåverkade förtroende för socialchef­en.

Carl Bartler

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden