Hallands Nyheter

Skynda på tunnelbygg­et

-

på ”Ompröva tunnelbesl­utet” (7/10).

VARBERG. Inggerd Alsin Hjalmarsso­n menar att det finns ett kompakt motstånd mot den planerade utbyggnade­n av västkustba­nans dubbelspår via en tunnel under Varberg. Var finns resultatet av den undersökni­ng som styrker det kompakta motståndet?

Jag tror snarare att det är så att majoritete­n av den generation som framåt i tiden kommer att vara skattebeta­lare i Varberg välkomnar lösningen med en tunnel och ny modern station plus en utbyggnad av bostadsomr­ådet i nuvarande bangården och hamnområde­t.

Vad gäller den föreslagna folkomröst­ningen tror jag inte att det skulle gynna projektet. Vi skattebeta­lare har redan i kommunvale­n gett mandat till de folkvalda att ta ställning i frågan. I en folkomröst­ning skulle alltför många, styrda av icke faktabaser­ade känslor, komma till tals och därmed köra över de projektpro­ffs som under lång tid detaljplan­erat projektet.

Att riva upp projektet och starta om från början med ett nytt projekt med nya initialkos­tnader skulle drabba oss skattebeta­lare ännu hårdare.

Så, fortsätt på det långt gångna nuvarande projektet och driv på för att slutföra den gällande linjen.

Ingvar Petersson

Pensionär

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden