Hallands Nyheter

Nykter alkoholist.

Efter att ha tappat kontrollen över drickandet bestämde sig Teresa Lesner, som fyller 50, för att söka hjälp.

-

Teresa Lesner är en modig kvinna. När hon vaknade en morgon före midsommarh­elgen i år bestämde hon sig. Hon ringde en kompis som hon visste var med i AA, och frågade om hon fick följa med.

– När man inte minns något om kvällen innan och vaknar med blåmärken på kroppen efter att ha ramlat är det allvarligt. Jag ville inte ha det så, säger hon.

Terese är i dag en mycket glad kvinna, men hon säger att hon länge levde med en ”klump i bröstet”, ja redan från hon var barn.

– Jag hade bra föräldrar. När jag var liten arbetade båda som sjömän. Ett år bodde vi i Australien och när jag var 5-6 år lämnades jag hos min farmor i Polen, eftersom det passade bra när de var ute och jobbade. Farmor bodde på landet, där trivdes jag.

DET VAR I skolan det blev problem. Teresa var rund och mobbades för det, hon kände sig utanför. Då bodde familjen i Göteborg.

– Jag har alltid haft problem med vikten, jag har ärvt ett missbrukar­anlag från båda mina föräldrar. Pappa drack för mycket, men slutade när jag föddes, och min mamma missbrukad­e mat.

TERESA GICK ALDRIG i gymnasiet, däremot gick hon en bilmekanik­er utbildning genom Arbetsmark­nadsstyrel­sen.

– När jag blev klar fanns det inga sådana jobb, det var dåliga tider och hög arbetslösh­et. Jag började köra

 ??  ?? NYA TAG. Teresa Lesner säger numera nej till alkoholen, hon vill vara fri och lägga all sin kraft på det roliga i livet. Hon
NYA TAG. Teresa Lesner säger numera nej till alkoholen, hon vill vara fri och lägga all sin kraft på det roliga i livet. Hon

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden