Hallands Nyheter

Snapchat-bomberna smäller till i skolan

-

SKOLA. Jo, visst har vi mobilförbu­d i skolan, men det hjälper bara de få timmar eleverna är i skolan. Även om de inte har med sig telefonen sitter de senaste snapchatme­ddelandet på näthinnan. Snapchat tillsamman­s med andra sociala medier gör att vi varje dag i skolan måste hantera sociala ”bomber” som exploderar hela tiden.

BARN ÄR BARN säger många, precis så är det. Varför får ens tolvtretto­nåringar och ännu yngre ens ha dessa sociala medier? Jo, på grund av att ni föräldrar faktiskt inte förstår er på hur barn fungerar. Hade ni gjort det hade ni absolut inte tillåtit ert barn att ha exempelvis snapchat. Vi som arbetar i skolan lägger varje dag ner flera timmar på att reda ut vad som hände dagen innan eller på morgonen innan skolan. Det är ständiga stulna identitete­r, kränknings­anmälninga­r och polisanmäl­ningar på grund av att ni föräldrar sätter dessa sociala kulsprutor i händerna på era barn. Barn lever i nuet och förstår inte konsekvens­erna av några snabbt skickade ord på sociala medier.

TA ER SAMMAN föräldrar! Hjälp varandra, om ingen annan har blir det heller inget roligt för de enstaka som har. Stå upp föräldrar och våga! Förstår ni inte varför, sätt er in i hur medierna används av barnen. Visst kan barn få ha telefon för att sms:a och ringa om det behövs men sociala medier till barn under 15 år anser jag är direkt nedbrytand­e. Jag är så tacksam att dessa sociala handgranat­er inte fanns när jag var barn och ung för det hade jag aldrig kunnat hantera, det hade nog smällt hela tiden.

Det är inte lätt för barnen att varje dag tvingas gå genom minfält. Jag uppmanar därför alla vettiga föräldrar att röja minfältet för era barn, allt för en tryggare uppväxt. Att det känslomäss­igt och oförutsägb­art smäller när som helst till och med när man lägger sig i sängen och skall sova och bara skall ”kolla” en sista gång på mobilen är ingen trygg uppväxt för något barn.

Ingela

 ?? Bild: ERIK NYLANDER/TT ?? MINFÄLT. Även om eleverna inte har med sig telefonen sitter de senaste snapchatme­ddelandet på näthinnan.
Bild: ERIK NYLANDER/TT MINFÄLT. Även om eleverna inte har med sig telefonen sitter de senaste snapchatme­ddelandet på näthinnan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden