Hallands Nyheter

”Helt oacceptabe­lt”

Förlusten var inget att säga om. Men det Lindås Waves tränare Joacim Bernvid påstås ha skrikit i slutsekund­erna uppskattas inte i Warberg IC.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Sportchefe­n i Wic, Kimmo Eskelinen, twittrade efter matchen om Joacim Bernvids verbala attack på Simon Svensson: ”Jag ska sparka upp f***an i ansiktet på dig” Lämplig fras av en tränare att skrika till en utvisad motståndar­e. Wow Joachim Bernvid.”

– Det var efter den femminutar­en som Simon fick i slutet och han gick fram och gapade på honom. Det var fler än Simon som hörde, ett helt sekretaria­t, så ingen som var i närheten har missat vad han skrek, säger Kimmo Eskelinen och fortsätter:

– JAG VET ju själv från när jag var spelare att det förkommer gliringar och tuffa ord, men det jag reagerar över är att han är tränare. I mitt tycke ska han föregå med lite bättre exempel än så. Är det 30 sekunder kvar och de leder med sex bollar, då borde man kunna lägga band på sig och inte skrika en sån sak.

På Twitter blev det direkt en snackis.

– Det är många som reagerar och är inte speciellt förvånade. Jag minns ju honom som assisterad­e tränare i Pixbo och då munhöggs väl han och jag. Så det kanske är något gammalt groll mot Warberg som fortfarand­e gror hos honom.

– Som sagt, det kan vara tuffa ord på planen, men är tränaren tar de stegen fram till en motståndar­e när matchen redan är vunnen, då tycker jag man har gått över gränsen.

FÖRRE WARBERG-SPELAREN Sebastian Bodenmalm svarar på Twitter: ”Fruktansvä­rt. Ska vi hålla en citatstund efter varje match framöver och hänga ut spelare?”. Han fortsätter: ”I denna fråga går spelarna under samma ansvar. Men det är bara vad jag tycker”.

Lindås Waves officiella twitterkon­to skrev senare: ”Naturligtv­is helt oacceptabe­lt. Och ja, klubben agerar.”

Åsa Kalentun, ordförande i Lindås, befinner sig på resande fot och var inte på matchen i Salming Arena.

– Jag har försökt få kontakt med folk hemma för att uppdatera mig och få reda på vad som har hänt, säger Åsa Kalentun och fortsätter:

– Vi tycker att det här uttalandet är helt oacceptabe­lt. Framför allt från en tränare, men inte från någon annan heller. På vilket sätt kommer ni agera som klubb?

– Vi har haft en dialog med Joacim och krävt att han ska gå ut med en offentlig ursäkt. Detta kommer vi sen fortsätta internt med.

HN har också sökt Lindås tränare Joacim Bernvid.

 ?? Bild: CARL SANDIN/ARKIV ?? SKREK KÖNSORD. Lindås tränare Joacim Bernvid skrek könsord när han verbalt attackerad­e Warbergs Simon Svensson. Hans egen förening kräver nu att han kommer med en offentlig ursäkt.
Bild: CARL SANDIN/ARKIV SKREK KÖNSORD. Lindås tränare Joacim Bernvid skrek könsord när han verbalt attackerad­e Warbergs Simon Svensson. Hans egen förening kräver nu att han kommer med en offentlig ursäkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden