Hallands Nyheter

”Viktigt att känna den inre drivkrafte­n”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Här synar Tvååkers IF:S ledarstab Eskilsminn­e in i minsta detalj. – Jag vill inte avslöja vår taktik, men jag tror väl att det kommer bli ett ställnings­krig, säger Mattias Lindström.

Innan torsdagens träning på ett blåsigt Övrevi IP så kikade Mattias Lindström på en matchvideo med Eskilsminn­e ihop med sina vapendraga­re Gustaf Andersson, Andree Johansson och Dusan Babic.

Det gäller att förbereda sig när allt ställs på sin spets i sista serieomgån­gen.

– Det blir absolut den roligaste matchen hittills. För mig och även för spelarna hoppas jag. Det blir fantastisk­t för oss att åka ner utan någon större press. De har hemmaplan och är väl favoriter. Det känns som en härlig utmaning.

ESKILSMINN­E TOPPAR SERIEN på 51 poäng följt av Tvååker och Sävedalen på 50 samt Dalstorp på 49. Sävedalen möter Tenhult borta och Dalstorp tar emot Varbergs Gif. Vinnaren går upp i division 1. Tvåan får kvala.

– Det kommer inte bli någon hjälp från bottenlage­n. Vi måste vinna och det är vi och spelarna 100 procent införstådd­a med, menar Mattias Lindström.

Laget var ledigt från träning i onsdags. Det finns en del frågetecke­n. Oliver Nedanovski missar matchen på grund av avstängnin­g. Samtidigt var Joakim Dahlberg (foten) och Emil Zander (ljumske) ombytta för att träning.

– Det finns lite förkylning­ar och småskador, men jag förutsätte­r och vet att man biter ihop lite extra till en sån här match, säger Lindström.

Eftersom Mattias bor i Helsingbor­g har han förstås rätt bra koll på motståndar­en.

– Jag tror inte Eskilsminn­e kommer pusha på, och inte vi heller. Det kommer väl väga ett tag, men det kommer såklart spricka upp förr eller senare i matchen. Känner jag (Martin) Pringle rätt kommer de backa hem och spela enkelt.

SJÄLV HAR MATTIAS Lindström erfarenhet från lite större och avgörande matcher som spelare.

– Vi mötte Inter (med Helsingbor­gs IF) med Zanetti och Pirlo i laget och gick vidare i Champions League-kvalet inför fulla läktare på San Siro.

– Sedan mötte vi Tottenham i London när jag spelade med Aalborg i Europa League (2008). De var bra på den tiden, men vi ledde med 2-0. Jag minns att jag hade Gareth Bale emot mig på ena kanten, men de vann till slut med 3-2.

LINDSTRÖM HAR SOM sagt rutinen och det försöker han överföra till sina spelare.

– Oavsett var och vilka matcher man spelar är det viktigt att man känner den inre drivkrafte­n och glädjen. Att man är nervös och spänd hör alltid till och det är positivt, men man ska verkligen vara glad att få uppleva en sån här match.

– Lindome, Halmia, Torslanda, jag tror nog de hade önskat sig en sån här match. Jag tror inte Varbergs Gif är så glada för sin match. Det är det här man får tänka på i februari månad när man springer och tränar och har ont - att det är värt slitet. Det är det jag vill förmedla till spelarna.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? LÄGGER UPP TAKTISK PLAN. Ledarstabe­n med Gustaf Andersson, Andree Johansson, Dusan Babic och Mattias Lindström förbereder sig med matchvideo på Eskilsminn­e.
Bild: MATTIAS NILSSON LÄGGER UPP TAKTISK PLAN. Ledarstabe­n med Gustaf Andersson, Andree Johansson, Dusan Babic och Mattias Lindström förbereder sig med matchvideo på Eskilsminn­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden