Hallands Nyheter

Han märkte inte att korsbandet gick av

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Säsongen är redan slut för Charles Eliasson. Korsbandet är av. – När det väl hände kändes det inte så farligt, säger han.

Det var i matchen mot Torslanda i helgen som gick som HK Varbergs niometerss­pelare Eliasson kom i en man-man situation mot slutet.

– Det kändes något litet i knäet, och jag sprang ut och bytte med Danne (Daniel Lindgren). Men det gjorde inte så ont och jag var med och hoppade i ringen efter slutsignal­en.

MEN PÅ MÅNDAGEN besökte han sjukgymnas­ten Marie Weberg i Partille.

– Hon talade lite om korsbandet och det gick snabbt för mig att få en röntgentid och röntgen visade tyvärr att främre korsbandet var av. Jag trodde inte på korsbandet eftersom jag hört att det skulle göra väldigt ont och det gjorde inte detta. Han fick beskedet på torsdagen. – Jag har väl knappt kunnat känna efter och har inte tänkt mycket mer än att det här är tråkigt. Jag ska träffa läkare på fredagen för en intervju inför operatione­n. Det dröjer nog fem, sex veckor innan den blir av.

Sedan väntar sju, åtta månaders rehabilite­ring.

– Marie Wedberg kommer att hjälpa mig. Vi känner varandra bra. Det gäller bara att tänka framåt.

Han kommer att vara med laget under säsongen.

– Jag kommer att hjälpa till vid sidan om så mycket jag bara kan.

TRÄNAREN HASSE KARLSSON är förstås bedrövad.

– Det är synd om honom. Situatione­n såg inte så farlig ut.

Det är en viktig truppspela­re som försvinner.

– På slutet har han också visat kvalitéer som är viktiga för laget. Vi tappar i bredd och skador är ju baksidan i handboll.

HK Varberg har varig förskonat från just korsbandss­kador som inte är helt ovanliga i sporten.

– Ett år i Ystad hade vi fem korsband som gick av, säger Hasse Karlsson.

Någon ersättare för Charlies Eliasson blir det inte just nu.

– Det är svårt att värva under säsongen när alla spelarna är uppbundna. Vi har också Filip Berentsen som är på väg tillbaka och kan vara med i matchen på lördag som det ser ut nu.

Även Anton Jönsson är på väg tillbaka, men missar troligtvis en match till.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? SISTA MATCHEN FÖR SÄSONGEN. Charlie Eliasson spelar inte vidare efter sin korsbandss­kada mot Torslanda.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK SISTA MATCHEN FÖR SÄSONGEN. Charlie Eliasson spelar inte vidare efter sin korsbandss­kada mot Torslanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden