Hallands Nyheter

Dags för kultspelar­en att spela från start

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Så var det dags. Anneli Bengtsson från start för Böljan i Elitettan. – Helt otroligt egentligen. Det trodde jag inte, säger hon.

Tidigare har det blivit ett inhopp för spelaren som kommit tillbaka från en korsbandss­kada. Men nu väljer Böljans tränarduo Maria Nilsson och Tobias Barin att spela Anneli från start.

– Hon är en duktig kampspelar­e och kommer att ge energi i laget. Ida Lindqvist går ut på kanten och Matilda Johansson börjar på bänken, säger Tobias Barin.

ANNELI FATTADES I Böljans trupp mot Sundsvall senast. Hon hade sett fel på matchdag och tagit ledig från jobbet på fredagen.

– Så är det när man inte har hundra procents koll. Det var surt för jag hade gjort en bra träningsve­cka, säger hon.

Efter fredagens träning fick hon beskedet.

– Jag hajade till när jag hörde mitt namn. Det brukar komma senare när laget läses upp.

Hon har bara gjort ett inhopp tidigare. Mot Kungsbacka.

– Då kom jag in i den 65:e minuten. Det var tufft och jag kom aldrig in i andra andningen och fick inte luft. Jag tror det passar mig bättre att spela från start. Det är lugnare. Och mot Kungsbacka var jag rädd att göra bort mig.

Men det är 100 procent rutin som kommer in i laget.

– Jag och Linda Nöjd kan nog kompletter­a varandra och jag ska jobba hårt. Vi har många bra mittfältar­e så det är tufft om platserna.

Tobias Barin har inte gett upp hoppet om att klara kontraktet.

– Det kan räcka med sex poäng på de fyra sista matcherna. Nu gäller det att få ut det bästa i varje spelare i alla matcherna som är kvar. Men vi kan ju inte spela oss till det här utan får lita på att andra tappar poäng. Han tillägger: – Men det är ju fem lag som är inblandade och det är många poäng kvar att spela om. Det räcker att något lag fallerar på slutet.

OCH NÄRMAST PÅ Böljan-menyn står suveräna seriesegra­ren Växjö DFF, på bortaplan...

– De är ett tufft lag att möta, men det är bättre att möta dem nu när de är helt klara i stället för i en avgörande match. Men vi förväntar oss inget annat än att det kommer att vara bra, säger Tobias.

Växjö är ett duktigt omställnin­gslag.

– Det gäller att få bort deras snabba spelvändni­ngar och kontringar och försöka få dem att rulla bollen mer. VI ska också försöka våga spela oss ur deras press och ha tålamod där. Sedan väntar serietvåan Assi. – Mot dem kan vi kriga oss till en seger. Det är tajt för dem och det kan innebära att de är nervösa.

 ?? BILD:ROBERT BOMAN/ARKIV ?? RUTIN. Annelie Bengtsson har erfarenhet i mängder, men nu kommer hennes första start i Elitettan.
BILD:ROBERT BOMAN/ARKIV RUTIN. Annelie Bengtsson har erfarenhet i mängder, men nu kommer hennes första start i Elitettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden