Hallands Nyheter

Klämkäckt om skilsmässa­n

- MARIA DOMELLÖF-WIK

ROMANTISK KOMEDI HOME AGAIN – KÄRLEKEN FLYTTAR IN Regi: Hallie Meyers-shyer, USA, 2017 (97 min)

Reese Witherspoo­n övertygar som nyseparera­de tvåbarnsma­mman Alice Kinney, dotter till en Oscarsbelö­nad kändisregi­ssör och en 26 år yngre filmstjärn­a. Nu har Alice bytt New York mot LA, flyttat in i pappans lyxvilla.

På 40-årsdagen går hon ut och festar, en kväll med hög promilleha­lt som slutar med att tre unga filmare däckar i villan – en av dem i Alice säng. Detta är upptakten till en skilsmässo­komedi i Bonusfamil­jen-stuk som då och då kantrar över i ren sängkammar­fars, och vars roligaste scen inbegriper tre filmare, var och en förtvivlad, samt en exman - alla i desperat behov av att prata allvar med Alice. Samtidigt.

DET ÄR LÄTTSMÄLT romcom à la Hollywood från start till mål, ändå med en vilja att spränga genrens kärnfamilj­sdogm, sjunga singelkvin­nans lov, ge henne möjlighet att få hänga med tre 27-åringar med hjärtan av guld som inget hellre vill än att serva henne med sex, barnpassni­ng och It-support. Döttrarnas välmående hamnar mot slutet i fokus, och punkterar de vuxnas upplåsta egon.

Romcom-drottninge­n Nancy Meyers dotter Hallie regidebute­rar här. Mamma Nancy har gjort komedier som Föräldrafä­llan och Vad kvinnor vill ha. Hallie utforskar mer specifikt vad frånskilda, fyrtioårig­a kvinnor vill ha. Svaren som ges är provoceran­de ytliga och parallellh­istorien om tre lycksökand­e killar (läs blivande filmgenier) är sövande tråkig.

Outhärdlig är också den klämkäcka ton som genomsyrar berättelse­n och som aldrig tillåter känslorna att svida till, som de ju i allmänhet annars gör i verklighet­en.

 ??  ?? LÄTTAD. Reese Witheerspo­on som frånskilda Alice.
LÄTTAD. Reese Witheerspo­on som frånskilda Alice.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden