Hallands Nyheter

Korttidsbo­ende för barn flyttar

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Korttidsve­rksamheten för barn med funktionsn­edsättning flyttar från Varberg till Tvååker. En inte helt okomplicer­ad flytt.

Flytten går från Vidars gränd 12 i Varberg till Samuels väg 5 i Tvååker.

– Det handlar om att behovet har ökat ganska kraftfullt de två senaste åren där den största ökningen skett under 2017, säger Karin Kärrengård, enhetschef på socialförv­altningen.

– De lokalerna som vi har nu har blivit för små. Vi har svårighet att verkställa de beslut som finns. Varför har behovet ökat?

– Det finns flera olika orsaker till det. Det är fler som utreds och får en diagnos. Sedan har vi nog nått ut till fler personer, menar Karin Kärrengård.

Att Tvååker blir ny adress beror bland annat att lokalerna där är anpassade för den tilltänkta verksamhet­en med större ytor, större trädgård och fler platser.

Det ska förbättra kvalitén enligt Karin Kärrengård.

MEN FLYTTEN ÄR inte helt okomplicer­ad.

– Det är klart att det finns en stor oro inför en förändring och flytt och att det påverkar barnen. Men vi kommer jobba vidare med hur vi ska lösa det rent praktiskt, säger Karin Kärrengård.

Socialförv­altningen hade i tisdags ett informatio­nsmöte där samtliga berörda var inbjudna.

– Det är många som haft synpunkter att det varit för trångt. Därför är många positiva över att få komma till nya lokaler, säger hon.

Exakt när flytten sker är i nuläget oklart. Troligtvis blir det någon gång under vintern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden