Hallands Nyheter

Rlig skolväg

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cecilia.welin@hn.se

– Han har hörapparat på bägge öronen så det är osäkert hur mycket han hör av trafiken som kommer, säger Anders Herrlin.

Hittills har han själv skjutsat sonen till skolan varje dag.

– Jag är livrädd för att släppa honom och jag förstår inte varför man ska konstra. Det kör ju en bil förbi på vägen nedanför och det skulle ta taxin några minuter extra att köra upp på vår gård.

TILL SAKEN HÖR att skolskjuts­en tidigare kört upp till familjens bostad.

– Tims storasyste­r och storebror blev hämtade här när de gick i skolan. Det var aldrig några problem så jag förstår inte varför Tim inte kan bli hämtad här också. Här står han skyddad i regn och snö och allting, det känns som att det är betydligt säkrare, säger Anders Herrlin.

Kommunen har inte ändrat sig med anledning av Anders Herrlins överklagan. Hans hopp står nu till förvaltnin­gsrätten dit han skickat en överklagan.

”Han har hörapparat på bägge öronen så det är osäkert hur mycket han hör av trafiken som kommer”

ETT FALL SOM är mycket likt Tims avgjordes för fyra år sedan. Även då gällde det en elev med hörselneds­ättning, men i Laholms kommun. Kommunen ansåg att pojken, som var tio år gammal, kunde gå på en smal landsväg utan vare sig gångbana eller belysning för att komma till sin hållplats.

Föräldrarn­a ville att han skulle hämtas vid hemmet. De överklagad­e och fick rätt i både förvaltnin­gsrätten och kammarrätt­en.

ANDERS HERRLIN

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? kurvig skogsväg.
Bild: JARI VÄLITALO kurvig skogsväg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden