Hallands Nyheter

Ätranhemme­t tar tänderna på allvar

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Munhälsan påverkar resten av din hälsa. Så tänker Ätranhemme­t som nu prisas för sitt arbete på äldreboend­et.

Ätranhemme­t i Ätran har tilldelats Guldtanden. Det är Oral care som delar ut priset och äldreboend­et vann i konkurrens med 100 andra boenden.

– Vi har vunnit då vi sköter munhälsan väldigt bra. Vi är samarbetsv­illiga och vi har en engagerad personal, säger Anna Sech, enhetschef för Ätranhemme­t och utvecklar:

– Vi ser kopplingen mellan munhälsan och allmänhäls­an. Får man problem med munhälsan kan det sprida sig till andra organ.

Ont i tänderna och munnen kan leda till att man tappar matlusten, att man blir undernärd och riskerar att ramla och sin tur kan bli sängliggan­de.

– Och jag vet ju själv hur det påverkar humöret om man har ont i munnen, säger Anna Sech. Vad säger de äldre som bor på Ätranhemme­t?

– De är väldigt nöjda och säger: ”ni är så duktiga”. Vi firade det här med smörgåstår­ta i går (läs onsdag).

Vad betyder utmärkelse­n för er?

– Det är jätterolig­t att få det här erkännande­t utifrån. Det visar att vi är på väg i rätt riktning. Det här priset är en konsekvens av att personalen vill att pensionäre­rna ska må bra, säger Anna Sech.

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT ?? KOLL PÅ MUNNEN. På Ätranhemme­t har personalen i samarbete med Oral care koll på de boendes tänder.
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT KOLL PÅ MUNNEN. På Ätranhemme­t har personalen i samarbete med Oral care koll på de boendes tänder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden