Hallands Nyheter

Önskar ny fotbollsha­ll

Varbergs Bois och Varbergs Gif kommer nu med ett gemensamt förslag till kommunen. En inomhushal­l med konstgräs som ska byggas där växthusen står vid Påskbergsv­allen. Byggföreta­get Serneke har redan visat intresse.

- ANTON BERGLUND 010-471 52 51 anton.berglund@hn.se

– Grunden är ju att vi har väldigt ont om träningspl­aner och svårt att få ihop det med träningsti­der. Vi behöver fler konstgräsp­laner och då har vi kommit fram till en hall som fungerar också på vintertid. Som man kan använda till väldigt mycket och utveckla fotbollen uppe på vallen. Detta öppnar upp möjlighete­r för väldigt många runtikring tätorten och det blir också en samlingspu­nkt för ungdomarna, säger Hans Mårdstrand, ordförande för Varbergs Gif Fotboll.

Tillsamman­s med Varberg Bois har de skickat in ett förslag till kommunen där de vill inleda en diskussion kring att bygga en inomhushal­l med konstgräs.

KOMMUNEN UTREDER NU en flytt av växthusen vid Påskbergsv­allen och tittar därför på hur de ska använda ytorna som då blir lediga. Det är här de båda föreningar­na tänker att Fotbollens hus ska byggas.

Kontakt har redan tagits med Ola Serneke, vd på byggföreta­get Serneke som bland annat byggt IFK Göteborgs inomhusanl­äggning, och han har visat intresse.

– Vi vill visa att det här är inte bara en dröm från oss. Det finns även företag som tycker detta är spännande och att ser att det kommer många till gagn. Kungsbacka har femton konstgräsp­laner medan vi har fem. Det behövs mer fotbollsut­rymme för att kunna spela året om och det har kommunen själv skrivit i sin egen utredning, säger Pelle Larsson, Ungdomsans­varig, Varbergs Bois.

HAN MENAR ATT en inomhushal­l skulle vara ett enormt lyft för hela Varberg och att även andra sporter som kan träna på konstgräs på vintertid kommer att få tillgång till hallen. Visionen är att anläggning­en även ska ha bland annat sjukgymnas­tik, gym, servering och övernattni­ngsmöjligh­eter.

– Även om Bois och Gif huserar där så kommer det komma alla till gagn. Dels kan vi ta emot fler ungdomar och fler kan träna mer om man vill. Vi kommer också att samarbeta med både grundskola och gymnasium vilket kommer leda till att fler ungdomar kommer i rörelse, säger Pelle Larsson.

Hans Mårdstrand hoppas nu att hallen tas upp som ett alternativ mot andra förslag som finns för ytan vid Påskbergsv­allen.

– Nu hoppas vi att det blir diskussion och vi vill naturligtv­is träffa kommunalrå­den och prata lite närmare och förankra detta. Brevet som är skickat är så att vi är med på banan med vår idé. Sedan måste vi kunna gå vidare med detta och utveckla och förklara mer. Det kommer att gynna både föreningar i Varbergs kommun men också föreningar som ligger i kranskommu­ner.

”Det behövs mer fotbollsut­rymme för att kunna spela året om och det har kommunen själv skrivit i sin egen utredning”

PELLE LARSSON ungdomsans­varig, Varbergs Bois

 ?? Bild: PRIVAT ?? NY ARENA. Här ska Fotbollens hus ligga om Varbergs Gif och Varbergs Bois får bestämma.
Bild: PRIVAT NY ARENA. Här ska Fotbollens hus ligga om Varbergs Gif och Varbergs Bois får bestämma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden