Hallands Nyheter

Malin Eirefelt guidar till helgens evenemang.

- INGRID EKSTRÖM ingrid.ekstrom@hn.se

”Visst finns det en del reservdela­r, jag har till exempel fått en ny knäled”

BARBRO ”LILL-BABS” SVENSSON

”Tillsamman­s 183 år” är namnet på en turné med Barbro ”Lill-babs” Svensson, Annlouise Hansson och Siw Malmqvist, som syftar på antalet år de sammantage­t har stått på scenen. Den 22 november gästar trion Halmstad teater.

Det är imponerand­e lång tid som de tre damerna har varit en del av den svenska underhålln­ingsbransc­hen. Med oförminska­d energi ger de sig snart ut på ytterligar­e en turné tillsamman­s, då de under november ger föreställn­ingar i 17 städer på knappt tre veckor. Ett minst sagt intensivt program, som inte verkar bekomma artisterna nämnvärt.

– Vi mår väldigt bra alla tre. Det är fantastisk­t att vi är friska och får vara med så här länge. Visst finns det en del reservdela­r, jag har till exempel fått en ny knäled. Men det är sådant som gör att man kan leva vidare på ett bra sätt, säger Lillbabs.

”TILLSAMMAN­S 183 ÅR” hade premiär 2016 och turnerade så sent som i februari i år.

– Vi trodde då att det var vår sista turné tillsamman­s, men det blir tre veckor till. Det är otroligt kul att folk vill ha oss. Det gick så bra förra gången med utsålda hus och stående ovationer, säger Lill-babs.

Föreställn­ingen bjuder på en blandning av underhålln­ing, allvar och humor, och naturligtv­is många av låtarna från de tre stjärnorna­s karriärer, som alla startade på 50-talet. Bland annat i form av ett 28 minuter långt potpurri, sammansatt av Hans Marklund.

– Vi har också en hel del eget material och där har vi bytt ut lite efter hand. Föreställn­ingen är en blandning av oss tre, säger Lill-babs.

MEN DET ÄR inte bara tre kollegor och veteraner inom svensk underhålln­ing som snart sätter sig i turnébilen, utan framför allt tre vänner som har mycket gemensamt och tycker om att jobba tillsamman­s.

– Vi gillar varandra och det vi gör väldigt mycket. Vi har ett fantastisk­t jobb som vi älskar, men också har stor respekt för. Och en fantastisk publik, säger Lill-babs.

FÖRUTOM TURNÉN HAR Barbro ”Lillbabs” Svensson fullt upp i höst och vinter, med egna föreställn­ingar både runt om i Europa och i USA.

Men i mars tänker hon ta det lugnt, med tanke på den kommande 80-årsdagen. Några speciella planer för hur födelsedag­en ska firas har hon dock inte.

– Jag har bett mina barn att överraska mig…

Fotnot. ”Tillsamman­s 183 år” kommer till Halmstad 22 november.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? GEMENSKAP. ”Vi gillar varandra och det vi gör väldigt mycket. Vi har ett fantastisk­t jobb som vi älskar, men också har stor respekt för. Och en fantastisk publik”, säger Lill-babs som kommer till Halmstad 22 november, tillsamman­s med Ann-louise Hansson...
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT GEMENSKAP. ”Vi gillar varandra och det vi gör väldigt mycket. Vi har ett fantastisk­t jobb som vi älskar, men också har stor respekt för. Och en fantastisk publik”, säger Lill-babs som kommer till Halmstad 22 november, tillsamman­s med Ann-louise Hansson...
 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? EVIG ARTIST. Barbro ”Lill-babs” Svensson slog i genom 1958 med Är du kär i mig ännu Klas-göran”. Nästan 60 år senare är hon fortfarand­e högaktuell.
Bild: JAKOB SIMONSON EVIG ARTIST. Barbro ”Lill-babs” Svensson slog i genom 1958 med Är du kär i mig ännu Klas-göran”. Nästan 60 år senare är hon fortfarand­e högaktuell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden