Hallands Nyheter

Lindner väljer att inte stirra på tabellen

- Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

Antingen kan man darra inför avslutning­en i superettan. Eller så gör man som Joakim Lindner: – Jag tycker vi ska se det positivt. Det är ändå matcher som gäller något och det brukar utveckla en som spelare, säger han.

Varbergs Bois ligger elva på 32 poäng när man har tre matcher kvar och motståndet heter Örgryte (h), Åtvidaberg (h) och Gais (b). Syrianska på nedflyttni­ng ligger åtta poäng efter, men ner till Gais på negativ kvalplats skiljer bara en poäng.

– Jag har nästan slutat kolla på resultat och tabeller. Man kan ju spekulera hur mycket som helst. Det är ändå upp till oss att lösa det, säger Joakim Lindner.

Den 26-årige stockholma­ren, som kom till Bois 2015 från Östers IF, kopplar i stället av med siffror och tabeller eftersom han pluggar ekonomi.

– Det är rätt olika vad man gör innan match, det är alltifrån att plugga, gå ut och gå eller åka en sväng med bilen. Man kan inte bara sitta i soffan och vänta tills matchen börjar. Det funkar inte, säger han om sitt eget sätt att ladda inför match.

Lindner känner att det är bra stämning i truppen - fast premiären mot Örgryte, som man möter på lördag, har han nästan förträngt. Det blev 1-2 på Gamla Ullevi. Det var Johan Elmanders första seriematch för sällskapet. Lindner själv reducerade från straffpunk­ten.

– Det var väl det sista som hände. Jag kommer inte ihåg så mycket. Vi gjorde ingen jätteprest­ation, men det var duktiga, inget snack om det.

OAVSETT VAD SOM skett tidigare är det här och nu som gäller.

– Och jag tror ingen i laget behöver extra tändvätska. Det ska komma av sig självt till en sån här match. Vad känner du att ni behöver i poängväg för att vara ”säkra”?

– Jättesvårt att säga, men vi har två hemmamatch­er i rad och ska göra allt vi kan för att ta sex poäng. Sen får vi se hur långt det räcker, om vi är klara eller om vi måste ta poäng i sista omgången mot Gais. Hur ser din kontraktss­ituation ut?

– Jag har kontrakt nästa år också. Det är väl jag och någon till... Påverkar det på något sätt?

– Jag kan bara tala för mig själv, men nej det tror jag inte. Även fast vissa kommer spela i andra lag vill man ändå visa att man är duktig i de här sista matcherna, dit det också säkert kommer klubbar och folk och kollar, vilket gör att någon kanske får chansen i ett annat lag, till och med högre upp.

”Vi har två hemmamatch­er i rad och ska göra allt vi kan för att ta sex poäng”

JOAKIM LINDNER

”Även fast vissa kommer spela i andra lag vill man ändå visa att man är duktig i de här sista matcherna, dit det också säkert kommer klubbar och folk och kollar, vilket gör att någon kanske får chansen i ett annat lag, till och med högre upp”

JOAKIM LINDNER

TILL MATCHEN FÅR Bois klara sig utan Thomas Boakye.

– Alla lag får avstängnin­gar för eller senare. Högerbacks­platsen är öppen, men jag vill inte avslöja något så här i slutet av serien hur vi tänker, men vi har någon som ska funka bra, säger tränaren Jörgen Wålemark som har en bra känsla.

– Det som är skönt är att vi har två raka hemmamatch­er, och där har vi varit väldigt starka. Det är tryggt att ha med sig det. Jag tycker även killarna har gjort en bra träningsve­cka.

 ??  ??
 ??  ?? SLUTSPURT. Joakim Lindner är en av få Boisare som har kontrakt nästa säsong. Tre omgångar återstår av årets seriespel.
SLUTSPURT. Joakim Lindner är en av få Boisare som har kontrakt nästa säsong. Tre omgångar återstår av årets seriespel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden