Hallands Nyheter

Hyran i hamn för Flottans män

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Efter att kommunen chockhöjt hyran i Tullhuset riskerade föreningen Flottans män att förlora sin lokal. Men tack vare sponsorer kan de betala den nya högre hyran.

”Vi hoppas att vi blir kvar i den här lokalen länge till”, säger Gunnar Larsson.

I vintras riskerade Flottans män att förlora sin lokal i Tullhuset på grund av en kraftig hyreshöjni­ng. Men nu ser det ljusare ut. Tack vare sponsorer klarar föreningen att betala hyran.

HN rapportera­de om Flottans män i december förra året.

Då oroade sig föreningen­s medlemmar för att de kanske skulle förlora sin lokal i Tullhuset. Kommunen hade nämligen chockhöjt hyran från 42 000 kronor om året till 69 000 kronor.

FÖRHANDLIN­GAR i hyresnämnd­en följde och där lindrades hyran något, men efter förhandlin­garna landade den ändå på höga summor för föreningen. Flottans män har i dag 76 medlemmar och medelålder­n är hög. Några större intäkter har man inte.

Men hyresprobl­emet har ändå fått en lösning. Föreningen har nämligen fått flera sponsorer, bland annat Jsmgruppen och Varbergs Sparbank. Genom sponsorern­as bidrag kan föreningen klara hyran och stanna kvar i sin omtyckta lokal.

– Sponsorern­a har varit väldigt snälla som ställt upp, säger Gunnar Larsson.

– Vi hoppas att vi blir kvar i den här lokalen länge till.

96-ÅRIGE Lennart Berntsson är en av föreningen­s äldsta medlemmar. Han är glad att hyresprobl­emet är löst för den här gången, och vet också vis av erfarenhet att föreningen är seglivad.

– Jag minns en gång för länge sedan när vi pratade om att det var många äldre i föreningen. ”Vi håller väl på fem år till”, sa vi den gången. Men det är 25 år sedan nu och vi är fortfarand­e igång.

”’Vi håller väl på fem år till’, sa vi den gången. Men det är 25 år sedan nu och vi är fortfarand­e igång” LENNART BERNTSSON

medlem

 ?? Bild: REBECKA KVINT ??
Bild: REBECKA KVINT
 ?? Bilder: REBECKA KVINT ?? HYRESPROBL­EMET LÖST. Gunnar Larsson och hans kamrater i Flottans män har kunnat behålla föreningsl­okalen i Tullhuset tack vare sponsorer.
Bilder: REBECKA KVINT HYRESPROBL­EMET LÖST. Gunnar Larsson och hans kamrater i Flottans män har kunnat behålla föreningsl­okalen i Tullhuset tack vare sponsorer.
 ??  ?? INREDNING FRÅN SJÖN. Runt om i Flottans mäns lokaler i Tullhuset finns prydnadsfö­remål med inspiraiti­on från sjön.
INREDNING FRÅN SJÖN. Runt om i Flottans mäns lokaler i Tullhuset finns prydnadsfö­remål med inspiraiti­on från sjön.
 ??  ??
 ??  ?? FIKATRÄFF. Flottans mäns Arnold Ragnarsson och Folke Larsson deltar gärna i lördagskaf­fet som föreningen bjuder in till varje lördagsför­middag.
FIKATRÄFF. Flottans mäns Arnold Ragnarsson och Folke Larsson deltar gärna i lördagskaf­fet som föreningen bjuder in till varje lördagsför­middag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden