Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Kvinnor ska inte tvingas välja mellan karriär och barn, sa Kd-ledaren. Fast partiets barnomsorg­speng till föräldrar som stannar hemma uppmuntrar ju det ena valet.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Det Lars Adaktusson har ofta upprepat att han vill göra KD till ett tydligare parti. I miljöpolit­iken sprider han dock bara en oroväckand­e förvirring. Det är väl inte en flört med klimatskep­tikerna som Adaktusson har tänkt ska rädda partiet? Expressen (lib)

* Men i de flesta frågor är KD ett stabilt borgerligt parti. Att rädda kvar KD i riksdagen är därför en angelägenh­et för hela Alliansen. För Ebba Busch Thor har förstås rätt när hon i sitt rikstingst­al konstatera­de att det utan KD i riksdagen inte blir någon alliansreg­ering efter nästa val.

Hallandspo­sten (ob lib)

* Hittills har partiet räddats av moderata stödröster, men i nästa års val kommer moderatern­a sannolikt att vilja rädda sitt eget parti. Kvar blir då ett övergivet kristdemok­ratiskt parti med en kändis, men utan någon tydlig politik.

Aftonblade­t (ob S)

* Vad har det parti som utvecklats till våra dagars KD att ge? Ebba Busch Thor har kämpat i opinionsmä­ssig snålblåst sedan hon tog över rodret i Kristdemok­raterna. Östgöta-correspond­enten (ob

borg)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden