Hallands Nyheter

Miljonrull­nig med skattebeta­larnas pengar

-

FALKENBERG. Som skattebeta­lare blir jag mycket upprörd över vad som pågår i kommunhuse­t. Miljonrull­ningen med skattebeta­larnas pengar fortsätter. Nu är det kommunchef­en som skall avsättas med åtföljande krav på avgångsved­erlag. För en gammal pensionär som varit yrkesverks­am både som ”arbetare” och senare chef för en av verksamhet­erna inom företaget frågar man sig om kommunen är ovetande om Mbl-lagens innehåll.

Av lagtexten framgår bland annat: ”Medbestämm­ande för arbetstaga­rna avseende anställnin­gar, ledningen av företaget och verksamhet­en i övrigt”

När jag påbörjade min karriär i mitten av 50-talet fanns det ingen MBL. Den lagen tillkom 1976 och gjorde det möjligt för oss att vara med och bestämma om företagets verksamhet och målsättnin­g.

Jag minns att jag blev utvald att delta i en kurs som handlade om den psykosocia­la arbetsmilj­ön. En mycket bra kurs som försökte få oss förstå varför vi handlar som vi gör på våra arbetsplat­ser.

Mitt förslag är att skicka Kommunråde­n + samtliga chefer inom kommunen på en liknade kurs. Förhoppnin­gsvis kommer ni att lära er vad det är som saknas i ert samarbete i kommunhuse­t.

Det är inget fel att ha olika åsikter, tvärt om för det verksamhet­en framåt. Vad som främst gäller är kompromiss­er. Detta tycks vara en bristvara i vår kommun.

Sture Boman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden