Hallands Nyheter

”Jag krisade lite vid de klassiska momenten”

- MALIN ROCKSTRÖM

EXTRA EXTRA. Flygrädda föräldrar flög med barn – överlevde! Vi har flugit till Kreta tur och retur och alla mår bra. Både min sambo och jag avskyr nämligen att flyga. Jag har aldrig flugit nykter i vuxen ålder. Jag har alltid varit maxfull – det fullaste jag kan vara och samtidigt bli påsläppt utan problem.

Den här gången, första flygningen med barn, var vi tvungna att bita ihop båda två. För det första är det olämpligt att raggla runt på en flygplats med ett barn, och för det andra så vill vi såklart varken skrämma upp eller överföra vår rädsla till vår son.

RESAN GICK FANTASTISK­T bra, jag krisade lite vid de klassiska momenten start, luftgropar och landning, men övrig tid var det ingen som kunde ana vilket kaos som rådde inuti min kropp.

”Varmt så in i dracula, hav som klappade och vaggade oss snällt och mat som jag kommer tänka tillbaka på en regnig tisdag i november när jag sitter och stirrar på min beiga vardagsmat.”

Andreas var så himla orädd och modig att jag blev extra stolt över att vara hans flickvän. Bertil, snart fyra år, var högst obrydd angående det helt sjukt vansinniga att vi befann oss över 10 000 meter upp i luften i en dödsfälla. Han spelade lite ipad, studerade molnen, sov och åt lite godis. Helt ofattbart, men käre värld vad nöjd jag är.

Det var en riktig kanonsemes­ter. Varmt så in i dracula, hav som klappade och vaggade oss snällt och mat som jag kommer tänka tillbaka på en regnig tisdag i november när jag sitter och stirrar på min beiga vardagsmat.

BERTIL VAR INTE imponerad av maten. Hemma äter han precis allting, på semestern åt han precis ingenting. Inte drack han vatten heller och jag var dödsorolig, tills vi började förstå vad han levde av. Den lille rackaren hade satt det i system. Han drack upp hela reskassan i form av svindyr färskpress­ad juice! Bertil gillar inte bubblor och juice var den enda dryck restaurang­erna hade som inte var kolsyrad.

En öl kostade runt 2 euro, en flaska vatten ca 1,5 euro och färskpress­ad juice mellan 5 och 7 euro. Hans dryck var många gånger dyrare än min mat! Men tack vare all denna juice överlevde han. Egentligen borde jag inlett med EXTRA EXTRA Juice räddade barns liv!

Bertil var väldigt cool med hela upplevelse­n. Eller, egentligen var han lite orolig i själen tills den dagen vi gick in i en bokhandel som sålde Lego. Det finns Lego i Grekland! Ungen var överlyckli­g. Det här med Legot neutralise­rade allting, Grekland blev förlåtet all sin märklighet.

BERTIL IFRÅGASATT­E ALLTSÅ ingenting med flygresan, han förlät att de pratade konstigt och att korv med bröd inte alls såg ut som hemma. Men en fundering gnager fortfarand­e i honom: vilket medel är det i Medelhavet?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden